Народжені великої години: Руслана Потапенко презентувала книгу Ярослава Потапенка у рамках циклу відеозустрічей «Науковці в бібліотеці»

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Народжені великої години: Руслана Потапенко презентувала книгу Ярослава Потапенка у рамках циклу відеозустрічей «Науковці в бібліотеці»

У значущу для усіх українців дату, 14 жовтня ми відзначаємо День захисників і захисниць України ми вшановуємо  нескорених – тих, хто боронив кордони й безпеку своїх земель впродовж століть: дружинників княжих часів, козаків, січових стрільців, воїнів Української революції 1917-1921 років, повстанців Холодного Яру, вояків УПА та сучасних героїв, які просто зараз відстоюють кордони України на її східних рубежах. Вшановуємо не лише військовослужбовців, а й волонтерів і всіх, хто взявся зміцнювати обороноздатність України після початку російської агресії, вкотре довівши, що українці – народ, здатний об’єднатися заради захисту своєї землі. Напередодні свята, у рамках циклу відеозустрічей «Науковці в бібліотеці», до книгозбірні завітала докторка філософії з історії, викладачка кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін факультету історичної і соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Руслана Потапенко аби презентувати книгу Ярослава Потапенка «П’ята російсько-українська війна: від Майдану до Східного фронту».

Потапенко Я. П’ята російсько-українська війна: від майдану до східного фронту (підходи, оцінки, інтерпретації): [монографія] / Ярослав Потапенко. – Переяслав-Хмельницький (Київ. обл.): КСВ, 2016. – 304 с. – Книга присвячується моїм побратимам із Самооборони Майдану, які загинули в бою 18 лютого 2014 р. в Маріїнському парку, віддавши свої життя за нашу свободу й національну гідність. – ISBN 978-966-8906-67-1

Теперішня гібридна війна з російською армією – це ще й інформаційне протистояння. Аби не програвати у битві за свідомість громадян, піднімати патріотичний дух і була написана ця монографія. Майдан для автора став символом опору і героїзму, а книга, написана в науково-публіцистичному стилі, насичена величезною кількістю польового та наукового матеріалу, описаного від імені активного учасника подій, стала зброєю в боротьбі за реалізацію вимог Революції Гідності.

У день захисників та захисниць України віддаємо шану всім чоловікам і жінкам, які відстоюють незалежність та суверенітет Української держави. Ви – втілення мужності, сили та героїзму. Ви наша гордість і честь!

Пресцентр бібліотеки університету