У бібліотеці УГСП відбулася година вільного спілкування з юними художниками та їх батьками: як це було

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > У бібліотеці УГСП відбулася година вільного спілкування з юними художниками та їх батьками: як це було

2 квітня 2024 року у бібліотеці Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулася година вільного спілкування з юними художниками та їх батьками. Захід пройшов у форматі мистецько-психологічного аналізу творчих робіт учнів студії живопису та арт-терапії «Malen» при творчій спілці майстрів Переяславщини «Мистецтво життя». Мистецький центр  було засновано кандидаткою психологічних наук, практикуючою психологинею, художницею та випускницею Університету Григорія Сковороди в Переяславі Людмилою Башук.

Попередня зустріч з молодими художниками відбулася 25 січня з метою ознайомлення з університетським простором та можливостями сучасної книгозбірні. Цього ж разу Людмила Башук та студійці були запрошені на бібліотечний захід «Духовний провідник українського народу», присвячений 210-м роковинам від дня народження Тараса Шевченка, з виставкою художніх робіт за творами Великого Кобзаря. Дитячі твори вразили та зацікавили викладачів-художників кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання факультет мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, логічним наслідком чого стало рішення долучити їх до Всеукраїнського конкурсу «Тарас Шевченко – поет і художник українського народу».

У своїй промові художниця, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання Ольга Стрілець охарактеризувала дитячі роботи загалом і, зокрема, зупинилась на художньому трактуванні українських хаток у формі яйця – символу зародження Всесвіту. Ольга Володимирівна підкреслила, що в хатинці панує тепло, затишок, є життя, там все народжується.

«Так, війна, можна закритись від усього світу, але шана Вам, батьки, за те, що ви привели у творчий центр своїх дітей для творчого розвитку», – додала Ольга Володимирівна.

У подячному слові Людмила Башук підкреслила, що вона пишається талантами молодих учасників, їх старанністю та розвитком у межах мистецької студії  і висловила вдячність усім, хто сприяє їхньому творчому зростанню. Після цього відбулася урочиста церемонія нагородження дипломами та грамотами маленьких талантів. Як подарунок від бібліотеки, їм було надано можливість переглянути анімаційний телесеріал «Козаки. Навколо світу», створений українською режисеркою Мариною Медвідь.

Бібліотека завжди була, є і залишається місцем для комфортного спілкування, відкриття нових творчих особистостей, розробки новаторських ідей і розширення світогляду. Цей простір призначений для об’єднання різних категорій любителів розумного, доброго і прекрасного.

 

 Пресцентр бібліотеки