Як сковородинівці мандрували дорогами Савича слобідською Україною: відвідали презентацію книги Андрія Парамонова та В’ячеслава Горбоносова

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Як сковородинівці мандрували дорогами Савича слобідською Україною: відвідали презентацію книги Андрія Парамонова та В’ячеслава Горбоносова

Учора, 13 квітня 2023 року, директорка бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ольга Шкира й керівниця Центру Сковородинознавства альма-матер Наталія Юхименко долучилися до презентації книги «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна» дослідників історії та архітектури Слобідської України Андрія Парамонова та В’ячеслава Горбоносова.

Презентація відбулася у змішаному форматі (дистанційно і наживо – прим.авт.) у Меморіальному музеї Г.С.Сковороди Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Участь у ній взяли генеральний директор НІЕЗ «Переяслав» Олексій Лукашевич, наукові співробітники, представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі, представники Переяславської публічної бібліотеки, а також усі зацікавлені. Авторський колектив дистанційно представив Андрій Парамонов – краєзнавець, дослідник архівів, журналіст, засновник і директор приватного музею міської садиби у Харкові. Як відзначили присутні сковородинівці, він надзвичайно захоплюючий співрозмовник і дослідник, що займається дослідженням постаті Григорія Сковороди та його найближчого оточення понад два десятиліття.

У презентованій книзі «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна» наведено розвідки авторів про найближче оточення та місця перебування Григорія Сковороди на теренах Слобідської України. Видання містить біографічну інформацію про друзів, учнів та близьких людей Григорія Савича, детальні карти, фото та креслення маєтків і будинків, у яких бував мандрівний філософ, фото краєвидів, якими він надихався та, звісно ж, захоплюючі розповіді про перебування Григорія Сковороди на Слобожанщині, його мандрівки та подорожі. Автори розвінчують закоренілі міфи своїми «невеличкими відкриттями» і ведуть читача дорогами Сковороди.

Сердечно вдячні за запрошення, яка без перебільшень, повела нас новими стежками у дослідженні спадку славетного любомудра!

 

Центр Сковородинознавства