В УГСП завітає науковий співробітник Музею космосу НІЕЗ «Переяслав», випускник УГСП Сергій Вовкодав: коли та про що розповість

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > В УГСП завітає науковий співробітник Музею космосу НІЕЗ «Переяслав», випускник УГСП Сергій Вовкодав: коли та про що розповість

У прийдешній четвер, 2 травня 2024 року, об 11:40 в залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» Університету Григорія Сковороди в Переяславі у рамках творчого проєкту «Університетські зустрічі», за ініціативи бібліотеки закладу відбудеться зустріч із старшим науковим співробітником Музею космосу Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» та випускником університету Сергієм Вовкодавом. Його лекція матиме тему «Змійові» вали Переяславщини: досвід та перспективи дослідження».

Анонсується, що головною темою обговорення стануть підсумки багаторічного вивчення «змійових» валів Переяславщини, що базуються на комплексному аналізі результатів попередніх досліджень цих пам’яток, картографічних даних, аеро- та космознімків, а також проведення експедицій із позиціювання споруд за допомогою GPS-навігатора.

Також учасникам заходу буде представлено авторську книгу пана Сергія «Змійові» вали Переяславщини». У монографії подано результати дослідження переяславських «змійових» валів та проаналізовано стан вивчення проблематики, а також зроблено спробу позиціювання та з’ясування просторової конфігурації споруд й розглянуто питання часу їх створення та функціонального призначення.

Принагідно Сергій Михайлович обіцяє поділитися результатами своїх подальших досліджень.

Зустріч обіцяє стати цікавою подією для всіх, хто цікавиться історією та археологією Переяславщини. Запрошуємо всіх охочих відвідати цей захід, щоб поглибити свої знання та відкрити нові горизонти вивчення нашого регіону.

 

Пресцентр бібліотеки