Що почитати сковородинівцям: у книгозбірні УГСП розпочалися дні інформування про нові надходження літератури

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Що почитати сковородинівцям: у книгозбірні УГСП розпочалися дні інформування про нові надходження літератури

Відсьогодні, 14 березня 2023 року, в бібліотеці Університету Григорія Сковороди в Переяславі в читальній залі №1 розпочалися Дні інформування про нові надходження до книгозбірні. Вони триватимуть до 24 березня.

За повідомленням бібліотекарів, друковані видання, що наразі демонструються на книжковій виставці, отримані з різних джерел комплектування. Це книги, отримані в дар від наукових установ, авторів, читачів, а також наукова література, придбана за кошти університету.

«До уваги користувачів запропоновано 207 назв друкованої продукції (монографії, наукові збірники, навчальні та навчально-методичні посібники, художня література) з французької та англійської мови (мовою оригіналу), педагогіки та психології, географії та екології, охорони праці та цивільної безпеки, історії та краєзнавства, фізичного виховання та музичного мистецтва, політології та комп’ютерних технологій тощо», – коментують у книгозбірні додаючи, що на виставці експонуються ще й нові випуски університетських наукових періодичних видань, що надійшли до фондів бібліотеки, а також видання, авторами яких є викладачі університету.

Більш детальну інформацію про нові надходження до бібліотечного фонду користувачі можуть отримати переглянувши чергові випуски інформаційних бюлетенів: Бібліомесенджер № 18 та Бібліомесенджер № 19 на сайті книгозбірні library.uhsp.edu.ua.

До слова. У Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія», яка схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2023 р. № 190-р, особлива увага приділена друкованій книзі.

«Сьогодні, в умовах російської навали, насадження шовіністичних ідеологем «руського миру», масштабного поширення російської пропаганди в українському інформаційному просторі, формування стійкого інтересу до читання української книги як ніколи стає потужною зброєю проти російської всебічної агресії. Крім того, читання є одним із ключових чинників розвитку людського потенціалу», – зазначається у Стратегії.

 

Пресцентр бібліотеки