21 березня до УГСП завітає подружжя української письменниці Ірен Роздобудько та поета і барда Ігоря Жука: про що говоритимуть

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > 21 березня до УГСП завітає подружжя української письменниці Ірен Роздобудько та поета і барда Ігоря Жука: про що говоритимуть

У четвер, 21 березня 2024 року об 11:40 бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує поціновувачів української культури до конференц-залу імені Василя Сухомлинського. Там, у рамках творчого проєкту «Університетські зустрічі», відбудеться творча зустріч з подружжям української письменниці, ілюстраторки та сценаристки Ірен Роздобудько та поета і барда Ігоря Жука.

Що відомо про гостей?

Ірен Роздобудько – українська письменниця, ілюстраторка та сценаристка, викладач кінодраматургії, членкиня Національної спілки кінематографістів України і Асоціації українських письменників. Неодноразова переможниця літературних конкурсів «Коронація слова» в номінаціях «Романи» та «Кіносценарії». Лауреат міжнародних премій в сфері літератури. Володарка спеціального титулу «Золотий письменник України» за найбільші тиражі виданих книг. Авторка понад тридцяти романів та дитячих книжок, які стали бестселерами, були екранізовані. Номінантка Державної премії України ім. Т. Шевченка в галузі літератури за 2019 рік, Лауреатка Державної премії ім. І. Огієнка в галузі літератури (2023) та інших відзнак.

 Ігор Жук – поет, бард, кінодраматург, астрофізик, художник, член Національної спілки кінематографістів України. Лауреат бардівських фестивалів, лауреат Всеукраїнського фестивалю авторської пісні «Оберіг» (Луцьк, 1991-1994), лауреат Премії ім. Василя Стуса за 1997 р. від Української асоціації незалежної творчої інтелігенції. Роздобудько – лауреат Всеукраїнського поетичного вернісажу «Троянди й виноград» (Фонд ім. М. Рильського, 2006); дипломант та лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» 2009, 2010, 2011, 2012, 2019 рр.; лауреат Міжнародної премії ім. Дмитра Нитченка (Австралія) 2023 р.

Що очікувати учасникам зустрічі?

За повідомленням організаторів, учасники зустрічі матимуть можливість насолодитися творчістю подружжя, познайомитися з новою книгою Ірен Роздобудько «Райські яблучка» та іншими виданнями, придбати книги з автографом авторки, а також послухати пісні барда Ігоря Жука під гітару, в колекції якого понад 400 авторських творів.

Принагідно, нагадаємо вам про весняний графік вебінарів від компанії «Clarivate» з наукометрії: коли відбудуться та як долучитися.

Пресцентр бібліотеки