Весняний графік вебінарів від компанії «Clarivate» з наукометрії: коли відбудуться та як долучитися (оновлено)

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > Весняний графік вебінарів від компанії «Clarivate» з наукометрії: коли відбудуться та як долучитися (оновлено)

Компанія «Clarivate» анонсувала весняний графік вебінарів, де до кінця квітня будуть розглядатися різні теми наукометрії: цілі та завдання наукометрії, критерії якості даних, сновні показники: імпакт фактор, Journal Citation Indicator, квартиль, індекс Гірша, CNCI, beamplots тощо, а також роль та важливість рейтингів у сучасному академічному середовищі вплив рейтингів на студентів, методології складання рейтингів та перегляд найбільш відомих світових рейтингів.

14 березня 2024 року

Тема: «Як подати дисертації в базу PQDT Global Description»

Тези: База даних ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT) ™  – це найповніша у світі мультидисциплінарна колекція дисертацій з 65 країн, що налічує понад 5 мільйонів рефератів і 3 мільйони повних текстів робіт з тисяч університетів.

У 2023 році в колекції з’явилися дисертації Національного університету «Києво-Могилянська академія». Ми запросили Ірину Хорошок, бібліотекарку відповідальну за інформаційну підтримку науковців Національного університету «Києво-Могилянська академія», щоб вона поділилася практичним досвідом розміщення дисертацій установи.

Протягом вебінару обговоримо покрокову інструкцію як додати дисертації та буде можливість поставити питання представникам компанії Clarivate:

Майнхард Кеттлер – Partnerships Manager та Ірина Тихонкова – Customes Success Consultant.

Час 11:00–12:00

Реєстрація

Clarivate Essential – 21 березня 2024 року

Тема: «Вступ до наукометрії»

Тези: На вебінарі розглянемо: Цілі та завдання наукометрії, дані та джерела, що використовуються для аналізу, критерії їхньої якості. Як розраховуються і для чого (не)варто використовувати основні показники: імпакт фактор та його варіації, Journal Citation Indicator, квартиль, індекс Гірша, CNCI, beamplots. Приклади коректного та некоректного застосування. Аналіз здобутків науковця та установи крізь призму Web of Science та InCItes

Час 10:15–11:15

Реєстрація

Clarivate Essential – 4 квітня 2024 року

Тема: «Розширені можливості платформи Web of Science»

Тези: Як працювати з іншими базами на платформі та які дані можна отримати. Розширений пошук у Web of Science Core Collection. Скільки робіт із заданої тематики або в Nature та Science опублікували науковці певної організації або країни як це впливає на рейтинг ВНЗ; скільки статей опубліковано з права, педагогіки, філософії, лінгвістики, спорту тощо); у яких виданнях можна опублікувати роботу не англійською, які видання/роботи варто переглянути, як дізнатися про цитування у Web of Science Core Collection своїх документів, які опубліковані у виданнях, що не індексуються в базі.

Час 10:15–11:15

Реєстрація

Research Smarter – 18 квітня 2024 року

Тема: «Рішення Clarivate для розробки вашої рейтингової стратегії»

Тези: Рейтинги університетів – це популярний спосіб зрозуміти, яке місце займає той чи інший університет у ширшому академічному середовищі. Рейтинг є критично важливим чинником для студентів при виборі вищої освіти, і уряди, роботодавці та фінансові агентства більш прихильно ставляться до університетів з високим рейтингом.

Підвищення досконалості досліджень може допомогти університетам підвищити свій рейтинговий потенціал. Приєднуйтесь до сесії, щоб дізнатися більше про те, як рішення, дані та послуги Clarivate можна використовувати для підтримки стратегії рейтингу вашого університету.

Час 10:15–11:15

Реєстрація

Нагадаємо, усі вебінари безкоштовні, україномовні та відбуваються на платформі «Zoom» за умови попередньої реєстрації. За умови присутності більше 90% основного часу вебінару для учасників передбачено сертифікат, який засвідчує участь у зібранні.

Не пропустіть вебінари, які допоможуть вам розібратися в сучасних тенденціях наукометрії та рейтингів університетів.

 Пресцентр бібліотеки