Професорка Антоніна Розсоха розповіла про вчення видатного педагога Антона Макаренка до 135-річчя від дня його народження

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Професорка Антоніна Розсоха розповіла про вчення видатного педагога Антона Макаренка до 135-річчя від дня його народження

З нагоди 135-річчя від дня народження відомого українця, засновника системи колективного дитячо-підліткового виховання, письменника А.С. Макаренка, в рамках мультимедійного проєкту «Науковці в бібліотеці», книгозбірня Університету Григорія Сковороди в Переяславі представляє вашій увазі міні-лекцію кандидата педагогічних наук, професорки, завідувачки відділу аспірантури та докторантури Антоніни Розсохи.

 Серед іншого Антоніна Павлівна розповідає про цінність макаренківського вчення та зазначає, що в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі науковці намагаються донести до здобувачів вищої освіти філософію Макаренка щодо виховання особистості в колективі, формування і долучення підростаючого покоління до загальнолюдських цінностей. Поза тим ділиться спогадами про людину, яка безпосередньо виховувалася за системою відомого педагога, Віру Павлівну Русінську, що, свого часу, проживала в Переяславі та була гостею університету, передаючи тодішнім студентам безпосередні власні спогади про концепцію виховання Макаренка.

Без жодних перебільшень концепція вчення Антона Семеновича, технологія колективного виховання особистості, донині є актуальною, інноваційною для сучасного вчителя. Макаренко є продовжувачем гуманістичної педагогіки, в якій життя є головним вихователем дитини.

 

Пресцентр бібліотеки