Повтор вебінару про гранти та низка нових цікавих вебінарів від Clarivate у січні: реєстрацію уже відкрито

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вебінари > Повтор вебінару про гранти та низка нових цікавих вебінарів від Clarivate у січні: реєстрацію уже відкрито

Приємно, що у минулому вебінарі від «Clarivat»e, який ми анонсували кількома днями раніше, взяли участь 1063 унікальні користувачі, серед яких 943, зокрема й сковородинівці, вже отримали сертифікати учасника. Проте дехто із бажаючих не зміг долучитися до вебінару, тож ми маємо для них гарну новину. У четвер, 20 січня о 16:15 відбудеться повтор вебінару про гранти. Але це ще не все – запрошуємо усіх бажаючих на вебінари по роботі з бібліографією EndNote та базою Web of Science. Усі заходи відбуваються українською мовою – вони є безкоштовними і тривають одну годину.

20 січня 2022 року, 16:15-17:15

(повтор вебінару від 13 січня)

Тема: «Аналіз грантової підтримки та ефективності співпраці в Web of Science та InCites»

Тези: Наукові дослідження часто вимагають значних коштів. Грантова підтримка та співпраця з знаними лабораторіями світу буде на часі та дозволить виконувати дослідження на більш високому рівні і швидше отримувати результати. На вебінарі з’ясуємо як знайти і проаналізувати здобутки інших установ, визначити лідерів та знайти їхні контакти. Проаналізувати співпраці своєї організації, з якими установами і чому вони більш ефективні. Визначити фонди, що фінансували аналогічні дослідження, які теми підтримувалися певною грантовою агенцією, у кого зі співвітчизників були такі гранти та, як завжди, відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація: https://bit.ly/3I0F4Cm.

26 січня 2022 року, 16:15–17:15

Тема: «Можливості референс-менеджера EndNote для роботи з бібліографією»

Тези: Щоб не витрачати багато часу на оформлення переліків літератури за форматом обраного видання, уникнути помилок з бібліографією при написанні курсових, кваліфікаційних робіт чи дисертацій запрошуємо на вебінар де дізнаємося про референс-менеджер EndNote і як з ним працювати: створення аккаунту, наповнення бібліотеки через імпорт записів з Web of Science, сайтів журналів, онлайн бібліотек, Google Scholar, додавання записів вручну; створення та впорядкування каталогу, спільний доступ до даних, використання у науковій роботі (створення звітів) та освітньому процесі та (пере)оформлення статті за форматом обраного видання за допомогою Cite While You Write™. Робота з рукописом додавання/видалення посилань, правки, версія для подання до видання. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація: https://bit.ly/3FzXRCS.

27 січня 2022 року, 16:15–17:15

Тема: «Оновлена платформа Web of Science: швидше, зручніше, ефективніше»

Тези: Якщо ви розпочинаєте знайомство з Web of Science або бажаєте дізнатися про всі зміни, що відбулися у новому інтерфейсі, – запрошуємо на онлайн демонстрацію, де відпрацюємо алгоритм ефективної роботи у новому інтерфейсі Web of Science. Визначимо що і як індексується на платформі і які можливості відкриває база науковцям. Розглянемо можливості кабінету користувача, алгоритм пошуку робіт за вказаною темою, які можуть бути помилки і як їх уникнути, оцінимо результати, розподіл документів за роками, цитування, h-індекс, хто цитує, чим корисний аналіз цитування, що таке пов’язані записи, які установи є літерами в даній галузі, як зв’язатися з науковцями даних установ, в яких видання варто публікувати результати, чи є безкоштовні публікації. Варіації пошуку у Web of Science. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація: https://bit.ly/3fq2nJB.

Реєстрацію уже відкрито – Вам залишається лише перейти за обраним посиланням, та заповнити анкету, що ховається під словом «Register». Стосовно технічних обмежень, то операційна система має бути вище ХР, а версії браузерів мають бути найновішими. Сертифікат учасника передбачено тим, хто прослухає не менше 90% часу обраного вебінару.

Також нагадаємо, що у 2022 році продовжується серія «Clarivate – науковцям 2022 або місце зустрічі змінити не можна» – кожного другого четверга кожного місяця о 16:15 організатори чекатимуть вас на вебінарі. Реєстрацію на всі вебінари серії вже відкрито, а теми будуть оголошені за два тижні до вебінару та надсилатимуться в автоматичних листах-нагадуваннях за добу і за годину до початку вебінару. Реєструйтеся на 10 лютого, 10 березня, 7 квітня, 5 травня, 9 червня, 7 липня, 11 серпня, 8 вересня, 6 жовтня, 10 листопада і 8 грудня й до зустрічі!

Наостанок нагадаємо вам про архів записів вебінарів українською на YouTube-каналі, сайт компанії та іншу інформацію українською.

 

Інформацію розміщено на правах партнерства