«Clarivate» запрошує всіх науковців до безкоштовних україномовних вебінарів у 2022 році. Найближчий з них вже 13 січня

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вебінари > «Clarivate» запрошує всіх науковців до безкоштовних україномовних вебінарів у 2022 році. Найближчий з них вже 13 січня

Починаємо Новий рік з гарної новини – у 2022-му компанія Clarivate, завдяки МОН України через Державну науково-технічну бібліотеку України продовжує надавати науковцям НДІ та ВНЗ України державної форми власності доступ до найкращої літератури, що проіндексована у «Web of Science». Прозорі метрики на платформі та в аналітичних надбудовах Journal «Citation Reports» та «InCites» дозволяють оцінювати здобутки та приймати зважені рішення, будувати і втілювати публікаційну і інноваційну стратегію науковцю, установі і країні. «EndNote» прискорює оформлення публікацій, а «Publons» та «ResearcherID» дозволяють представляти дані науковій спільноті.

Відтак нині ми запрошуємо вас взяти участь у безкоштовному вебінарі українською мовою, який традиційно буде проходити на платформі Webex.

Коли? 13 січня 2022 року

Яка тема? «Аналіз грантової підтримки та ефективності співпраці в Web of Science та InCites»

Тези: Наукові дослідження часто вимагають значних коштів. Грантова підтримка та співпраця з знаними лабораторіями світу буде на часі та дозволить і виконувати дослідження на більш високому рівні і швидше отримувати результати. На вебінарі з’ясуємо як знайти і проаналізувати здобутки інших установ, визначити лідерів та знайти їхні контакти. Проаналізувати співпраці своєї організації, з якими установами і чому вони більш ефективні. Визначити фонди, що фінансували аналогічні дослідження, які теми підтримувалися певною грантовою агенцією, у кого зі співвітчизників були такі гранти та, як завжди, відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Під час вебінару буде оголошено вікторину, серед учасників що правильно дадуть відповіді на питання Random визначить володаря сувенірів. Удачі! Не забувайте запросити друзів – разом веселіше шукати правильні відповіді.

Реєстрація (час київський):

16:15–17:15  https://bit.ly/3pHtRQZ

І це ще не все. Також продовжуємо традицію минулого року і так само кожного другого четверга місяця (лише в січні на третьому тижні) о 16:15–17:15 чекаємо на вебінарах Серії «Clarivate науковцям» – 2022. Там будемо  отримувати навички роботи з науковою літературою, обирати джерела для аналізу тем дослідження, розбирати основи наукометрії, вплив відкритого доступу, визначимо як відібрати партнерів для співпраці, гранти для роботи, видання для публікацій, чи можлива безкоштовна публікація, як не потрапити до хижацьких видань, як оформлювати публікації без помилок, як презентувати власні здобутки науковій спільноті, як ефективно використовувати спектр ресурсів Clarivate для наукової роботи та її аналізу. Теми оголошуватимуться за місяць до початку і надсилатимуться листами – нагадуваннями про вебінари за добу і годину до початку відповідного вебінару. Всі заходи українською, безкоштовні, за умови присутності не менше ніж на 90 % основного часу вебінару передбачено випуск сертифіката учасника, що надсилається протягом трьох робочих днів не електронну скриньку вказану при підключенні. Учасники усіх 12 вебінарів отримують додатковий сертифікат за серію.

Реєстрації вже відкриті, після переходу за посиланням заповніть реєстраційну анкету що ховається під кнопкою Register (натисніть на слово).

І щоб не пропустити можна реєструватися на наступні:

10 лютого 2022р.  https://bit.ly/3HIJ3U8

10 березня 2022рhttps://bit.ly/31yYJtJ

7 квітня 2022р.  https://bit.ly/33cT5Op

5 травня 2022р.  https://bit.ly/3JRQuKG

9 червня 2022р.  https://bit.ly/3n5brYB

7 липня 2022р.  https://bit.ly/3f1Aast

11 серпня 2022р.  https://bit.ly/3395z9N

8 вересня 2022р.  https://bit.ly/3zC06EC

6 жовтня 2022р.  https://bit.ly/3eZeSM2

10 листопада 2022р.  https://bit.ly/3t5Laxi

8 грудня 2022р.  https://bit.ly/3t2GGXY

Наостанок, вперше в цьому році, традиційний блок корисних посилань від Clarivate для тих, хто дочитав цей матеріал до завершення:

Записи вебінарів українською на YouTube-каналіСайт компанії

Iнформація українською

Розклад вебінарів російською

Розклад вебінарів мовами Євросоюзу

Інші корисні посилання:

http://webofscience.com

http://my.endnote.com

https://publons.com/

https://kopernio.com/

Пресцентр бібліотеки