Платформа «ScienceDirect» відкрила річний доступ до майже 39 000 електронних видань

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вебінари > Платформа «ScienceDirect» відкрила річний доступ до майже 39 000 електронних видань

Рік, що настав вже близько місяця тому, не втомлюється нас тішити та відкривати нові можливості для наукової та освітньої спільноти нашого університету. Стало відомо, що за передплатою Міністерства освіти і науки України Університет Григорія Сковороди в Переяславі на увесь поточний рік отримав доступ до майже 39 000 електронних видань на платформі «ScienceDirect». Крім того, в підписку для сковородинівців включено безстроковий доступ до колекції з 2 088 електронних монографій, виданих протягом 2019-2020 рр.

Таку можливість наш університет у переліку інших закладів освіти отримав після підписанням договору між ДНТБ України та компанією «Elsevier», чим завершилися важливі процедури перемовин між Міністерством освіти та науки України та цією компанією щодо доступу до електронних наукових баз та аналітичних ресурсів.

Скористатись унікальною можливістю можна після налаштування віддаленого доступу до ScienceDirect та інших продуктів Elsevier: найперше, здійснивши реєстрацію в одному із ресурсів Elsevier (рекомендовано Scopus), заповнивши ґугл-форму тут. Зазначимо, що доступ до ресурсу здійснюється як з локальної мережі університету, так і віддалено.

Зверніть увагу й на те, що для збереження пошукових запитів, рекомендовано використовувати персональний акаунт Elsevier – єдиний обліковий запис для Scopus, SciVal, Mendeley, ScienceDirect.

А про те, як користуватися платформою можна дізнатися шляхом серії вебінарів, доступ до яких можна знайти тут.

ScienceDirect – повнотекстова база даних компанії Elsevier, яка містить 25% світових наукових публікацій з усіх галузей знань від понад 47 тис. впливових авторів. На платформі «ScienceDirect» представлені електронні книги Elsevier (eBooks), книжкові серії (BookSeries), довідкові видання (Handbook), навчальні посібники (Textbooks) тощо. Повний перелік видань, до яких надано доступ ви можете знайти клікнувши на цей напис. Загалом, понад 1,2 мільйона статей на ScienceDirect мають відкритий доступ.

Серед переваг використання платформи ScienceDirect – зручний та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс, широко розповсюджені формати завантаження повних текстів (PDF і HTML) та наявність гіперпосилань на значну кількість науково-технічних і медичних статей на платформах інших видавництв.

Прес-центр бібліотеки