Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Фонд книгозбірні університету збагатився новими виданнями

Поява кожної нової книги в книгозбірні Університету Григорія Сковороди в Переяславі – то завше дуже хороша новина. Раді повідомити, що днями наш книгофонд знову збагатився досить цікавими працями.

Зокрема, у бібліотеці університету з’явилось навчальне видання Петлін В. Конструктивна географія: навч. посіб. / В. Петлін. – Львів: Видавничий центр ЛНУ ім. Івана Франка, 2010. – 544 с., в якому окреслені головні аспекти і напрямки конструктивної географії, перспективи її розвитку й труднощі на шляху наукового поступу. Посібник рекомендований студентам-географам, екологам, геоекологам, аспірантам і пошуковувачам.

Окрім цього, викладачі і студенти університету отримали в подарунок від Катерини Рибалко книгу «Українство поза Україною» (упорядник – професор Ігор Гирич). Доктор педагогічних наук, кандидат філологічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Ганна Токмань, яка, власне, і передала від вдови відомого вченого Олександра Рибалка сковородинівцям цю книгу під час презентації збірки «Межа» Літературного товариства імені Ярослава Потапенка, зазначає:

«Цю майже в тисячу сторінок працю присвячено пам’яті визначного діяча культури Олександра Рибалка, який упродовж багатьох років був головним редактором журналу «Пам’ятки України». Книга містить матеріали його проєкту – вивчення культури українців, які живуть поза межами нашої держави; це – наукові статті і матеріали експедицій, польові записи й світлини. У подарованій вдовою дослідника (яку вчительська громадськість також добре знає як екс-головного редактора журналу «Дивослово») книзі висвітлено життя українців на етнічних українських землях у складі таких держав, як Словаччина – це Пряшівщина; Польща – Холмщина, Підляшшя, Надсяння, Лемківщина; Білорусь – Берестейщина; Росія – Стародубщина, Кубань. Ідеться не про емігрантів, а про українців, які жили й живуть там з діда-прадіда, читач знайомиться як з історичними довідками, так і з сучасним станом української ідентичності, мови, культури, історичної пам’яті людей. Численні світлини ілюструють наукові розвідки і журналістські інтерв’ю. Поважний фоліант буде корисний як історикам, так і широкій громадськості, зацікавленій у віднайденні коренів, різноманіття, духовної цілісності української нації».

Принагідно, з новими виданнями вже можна ознайомитися у книгозбірні університету. Працюємо для Вас!

Прес-центр бібліотеки