«Окрилена натхненна Україна»: художниця Ірина Кузьмицька презентувала свої картини у сковородинівському університеті

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > «Окрилена натхненна Україна»: художниця Ірина Кузьмицька презентувала свої картини у сковородинівському університеті

Нещодавно, 13 жовтня 2020 року, в читальній залі Сигізмунда ІІІ Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулася презентація авторської виставки Ірини Кузьмицької «Окрилена натхненна Україна».

Зустріч відбулася в рамках творчого проєкту бібліотеки «Університетські зустрічі» та програми заходів IX Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання».

Ірина Кузьмицька – художниця, мистецтвознавиця, директорка Переяславської художньої школи. Протягом всього життя вона ділиться своїм талантом з оточуючими, навчаючи дітей та дорослих мистецтву живопису.

Пані Ірина розповіла про свій творчий шлях та процес створення картин, наснагу для яких вона черпає в природі, музиці, поезії, мистецтві. Присутні переглянули відеофільм про творчість художниці.

Багато теплих побажань прийняла Ірина В’ячеславівна від друзів, колег, учнів, музейних працівників, представників адміністрації міста та університету. Зокрема, ректор сковородинівського університету, доктор історичних наук, професор, дійсний член НАПН України Віктор Коцур у своєму виступі відзначив своєрідний стиль художниці, романтико-оптимістичний настрій творів, глибинне розкриття світовідчуття українців та краси природи рідного краю. Приємною несподіванкою для Ірини Кузьмицької стало те, що Віктор Петрович вручив художниці почесну відзнаку «Орден Григорія Сковороди».

Модерували захід провідний фахівець соціально-гуманітарного відділу університету Олександр Молоткін та директор бібліотеки Ольга Шкира.

Ця виставка картин стала черговим підтвердженням тривалої дружби університетської книгозбірні та переяславських художників, чиї твори з успіхом експонувалися в її стінах.

Прес-служба бібліотеки