«Clarivate» проведе ряд вебінарів з аналізу публікаційної активності установ, пошуку і аналізу грантів: програма на літо

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > «Clarivate» проведе ряд вебінарів з аналізу публікаційної активності установ, пошуку і аналізу грантів: програма на літо

Протягом літа 2024 року відбудеться серія вебінарів від компанії «Clarivate» українською мовою, присвячених аналізу публікацій за допомогою платформ Web of Science та InCites. Що та коли відбудеться?

У ході зібрань будуть розглядатися: ключові показники та метрики для оцінки ефективності; коректне застосування імпакт-фактору та квартилів JCI; про оцінку впливу відкритого доступу; інформацію про гранти, зазначену в публікаціях, проіндексованих у Web of Science Core Collection. Також це нагода ознайомитись з новою базою на платформі «Grant Index», та розглянути можливості бази поточних грантових можливостей Pivot-RP.

6 червня 2024 року

Тема: «Аналіз публікаційної активності установи»

Тези: На вебінарі заплановано:

  • Аналіз публікацій за допомогою Web of Science та InCites:
  • Ключові показники та метрики для оцінки ефективності.
  • Коректне застосування імпакт фактору, квартилів JCI, оцінка впливу відкритого доступу та плану S.
  • Оцінка наукового співробітництва:
  • Аналіз ефективності поточних колаборацій.
  • Пошук оптимальних партнерів для спільних проєктів.
  • Створення та коригування профілю установи Organization-enhanced у Web of Science.

Час проведення: 10:15–11:15

Реєстраційна форма за посиланням.

27 червня 2024 року

Тема: «Пошук та аналіз грантів з ресурсами Clarivate»

Тези: Пошук та отримання грантів стає однією з першочергових задач керівника наукового проєкту. Незважаючи на зростання кількості фондів, які підтримують науку, також збільшується кількість учених і зростає конкуренція на отримання гранту. Для успішної грантової заявки необхідно не тільки знайти кошти, але й підібрати хорошу команду. На вебінарі розберемо ресурси Clarivate, що допоможуть з цим заданням, ми проаналізуємо інформацію про гранти, зазначену в публікаціях проіндексованих у Web of Science Core Collection, попрацюємо з новою базою на платформі – Grant Index і розглядаємо можливості бази поточних грантових можливостей Pivot-RP.

Час проведення: 10:15–11:15

Реєстраційна форма за посиланням.

4 липня 2024 року

Тема: «Research Smerter»

Тези: Приєднуйтесь до нас, щоб досліджувати щорічні оновлення Journal Citation Reports (JCR)™. Починаючи з цьогорічного випуску, звіти про цитування журналів включатимуть уніфіковані рейтинги за тематичними категоріями, що допоможе спростити оцінку ефективності журналу та підвищити прозорість і інклюзивність.

На цьому вебінарі дізнайтеся, як можна використовувати розширені профілі журналів, щоб приймати впевнені рішення на основі даних у сучасному науковому видавничому середовищі, що розвивається, незалежно від того, надсилаєте ви свій перший рукопис чи керуєте бібліотечними колекціями. Дізнайтеся про широкий спектр показників на рівні журналу, включно з фактором впливу журналу (JIF), доступним у профілях JCR разом із описовою інформацією відкритого доступу та інформацією про учасників. Дізнайтеся про інтеграцію JCR з іншими продуктами Clarivate, включаючи Web of Science, і дізнайтеся більше про інтеграцію журнальних показників у ваші системи за допомогою Journals API.

Час проведення: 10:15–11:15

Реєстраційна форма за посиланням.

Заходи відбудуться в онлайн-форматі на платформі «Zoom» та є абсолютно безкоштовними для учасників. Крім того, за умови прослуховування понад 90% вебінару, вам буде наданий електронний сертифікат учасника.

Не пропустіть цю можливість отримати цінні знання та інструменти для успішної науково-дослідницької діяльності!

 

Пресцентр бібліотеки