Факультет природничих наук та книгозбірню УГСП відвідали учні Переяславської гімназії № 5

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Факультет природничих наук та книгозбірню УГСП відвідали учні Переяславської гімназії № 5

У вівторок, 30 січня 2024 року, бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі вчергове приймала гостей – учнів 9 класу Переяславської гімназії № 5 на чолі з учителькою біології Людмилою Степаненко та організаторкою дитячого колективу Оленою Касьян. Це була хороша нагода для старшокласників познайомитися з університетською книгозбірнею та дізнатися про новостворений факультет природничої освіти, який пропонує цікаві та актуальні спеціальності. Розповідаємо, як це було.

За повідомленням пресцентру бібліотеки, учні мали змогу побачити хімічну лабораторію кафедри природничих дисциплін і методики навчання, де викладачка Ірина Марущак та доцентка Валентина Лопатинська продемонстрували їм цікаві речовини та хімічні реакції. Потім відвідали ботанічний кабінет, де доценти Наталія Крецул та Людмила Довгопола ознайомили їх із рослинним світом України та показали практичні досліди з мохом.  Надалі, у ході жвавого спілкування, господиня аудиторії № 421 Наталія Крецул подарувала зацікавленій учениці пагінець кімнатної квітки.

Надалі перемістилися на здоров’язберігаючу локацію. Там доценти кафедри здоров’я і безпеки життєдіяльності Світлана Горденко та Катерина Варивода навчали відвідувачів практичним основам першої допомоги, вчили життєвоважливим діям в умовах воєнного часу. Продовжила знайомство школярів з факультетом природничої освіти доцентка кафедри природничих дисциплін і методики навчання Ірина Трускавецька в зоологічному кабінеті, де, за допомогою мікроскопів, продемонструвала дивовижний всесвіт мікроорганізмів, що міститься у водному середовищі. Учні зацікавлено зазирнули й до географічного кабінету, де доцентка кафедри екології, географії і методики навчання Катерина Ковальська натхненно занурила їх у світ мінералів та розповіла про водний басейн Переяславського регіону.

У наступній частині відвідин гості перейшли до інформаційно-ресурсної зали «Чумацький шлях», де їх чекала подальша програма – перегляд фільму про історію та сьогодення Університету Григорія Сковороди в Переяславі, а також мотиваційна промова декана факультету природничої освіти Юрія Козубенка, який розповів про переваги навчання на даному факультеті та про можливості подальшої кар’єри.

Завершальним етапом екскурсійної програми було ознайомлення з університетською бібліотекою, яка є не лише місцем для пошуку інформації, а й простором для комунікації, творчості та саморозвитку. Директорка бібліотеки Ольга Шкира та завідувачка інформаційно-бібліографiчного вiддiлу Інна Корж провели для учнiв презентацiю в русi, де показали рiзноманiтнi сервiси та ресурси, якими можуть скористатися вiдвiдувачi бiблiотеки.

Слід зазначити, що цього дня схожою програмою був сповнений і візит до університету та бібліотеки учнів Комунального закладу Київської обласної ради Переяславського ліцею-інтернату «Патріот».

Це був чудовий день для обміну знаннями, досвідом та емоціями в стінах almamater. Гості довідались, що Університет – це не тільки місце для навчання, а й місце для зустрічей, спілкування, творчості та розвитку особистості.

 

Пресцентр бібліотеки