Благодійний фонд «Бібліотечна країна» поповнив фонд книгозбірні УГСП новими виданнями

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Благодійний фонд «Бібліотечна країна» поповнив фонд книгозбірні УГСП новими виданнями

Днями в рамках ІІІ Всеукраїнського історико-культурологічного форуму до Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в УГСП відбулася презентація книги з нагоди 150-річчя Павла Скоропадського «Міфи і таємниці останнього гетьмана України», авторами якої є Микола Томенко та Павло Гай-Нижник.

Під час заходу Голова Благодійного фонду «Бібліотечна країна», видавець Ігор Степурін передав в дар бібліотеці університету презентоване видання та книги воєнної тематики. З ними вже можна ознайомитися в бібліотеці.

Гай-Нижник П. Міфи і таємниці останнього гетьмана України / П. Гай-Нижник, М. Томенко ; відп. за вип.: А. Погребіцька, А. Рожнятовська. – Київ : Артіль, 2023. – 384 с. : іл. – Автограф.

Науково-популярне видання, присвячене життю і діяльності останнього Гетьмана всієї України Павлу Петровичу Скоропадському та огляду головних історичних здобутків і уроків доби Української Держави (29 квітня  – 14 грудня 1918 р.)

У книзі також вміщено фрагменти спогадів, статей та інтервю самого Павла Скоропадського та його доньок Єлизавети й Олени.

Видання має на меті допомогти широкому загалові читачів відкрити для себе багато таємниць і спростувати чимало міфів про добу Української Держави на чолі з останнім Гетьманом всієї України Павлом Скоропадським.

Розуменко В. Вільні Полонянки / В. Розуменко ; відп. за вип. А. Погребіцька. – Київ : Ваш Автограф, 2023. – 360 с. : фото.

Книга «Вільні Полонянки» базується на реальних фактах та свідченнях жінок-патріоток із Донбасу, які відбували незаконне покарання в катівнях «Ізоляція», «МДБ ДНР/ЛНР», СІЗО, Сніжнянській виправній колонії -127 за свої проукраїнські позиції та допомогу нашим спецслужбам у боротьбі з окупантами й колаборантами.

Книга розкриває смисловий масштаб розповіде (свідчень) шести героїнь із Донецької та Луганської областей, звільнених по обміну, який став основою художнього твору про незламних полонянок з героїчними подвигами із захисту суверенітету та територіальної цілісності України. Їх свідчення по факту незаконного утримування в катівнях підвалів, психологічного приниження, фізичного знущання, катування електричним струмом, надмірного намагання терористів зламати та перетворити на слухняних маріонеток – вражають!

Пройшовши, мов по оголеному нерву, свій тернистий шлях заручників у лещатах бойовиків, жінки не зламалися й не здали своїх кураторів.

 Книга «Вільні Полонянки» має привернути увагу світової спільноти до проблеми цивільних заручників, питання протидії тортурам українців, яких росіяни тримають роками на тимчасово окупованій території України та за її межами.

Іванцова М. Мир і війна : 25 людяних історій / М. Іванцова ; відп. за вип. А. Погребіцька. – Київ : Ваш автограф, 2023. – 312 с.

Міла Іванцова, авторка 8 романів та 5 збірок оповідань має титул «Золотий письменник України». ЇЇ прозу читачі називають «терапевтичною».

Авторка не пише «солодких» історій, зазвичай її сюжети – це наше з вами життя, правдиве, як воно є – з радощами й печалями. Але навіть пишучи про важке, Міла Іванцова не депресує читача, а навпаки – ніби підставляє йому плече.

Ця збірка оповідань цілком відповідає кредо авторки, хоча в ній перетасувалися дуже різні історії – і про мирне життя, і про війну. Проте всі вони добрі й людяні. Про нас із вами.

Польченко Т. Потерті війною душі: Феномен Української Стійкості / Т. Польченко. – Київ : Артіль, 2023. – 196 с. : іл. – Присвячується героям, що захищають Україну.

Український народ продемонстрував надзвичайну стійкість перед лицем всесвітнього зла. «Потерті війною душі: Феномен Української Стійкості» – книга правдивих історій й уроків, які пройшли та проходять звичайні українці під час війни. Автором є психологиня, що сама має досвід війни та аналізує психологічні й соціальні аспекти воєнної травми, механізми підтримки та відновлення душевної рівноваги, а також досліджує Феномен Української Стійкості.

Ця книга пропонує тверезий погляд на реальність війни і є важливим ресурсом для всіх, хто цікавиться психологією та соціологією війни.

Висловлюємо щиру подяку дарувальникам за збагачення фонду нашої бібліотеки.

 

Пресцентр бібліотеки