«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»: книгозбірня УГСП презентує віртуальну виставку до Дня Соборності України

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Віртуальні виставки > «Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»: книгозбірня УГСП презентує віртуальну виставку до Дня Соборності України

Щороку, 22 січня, українці відзначають День Соборності України. Це свято вшановує подію, що відбулася у 1919 році – проголошення Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік.

Того дня відбулося символічне об’єднання українських земель в одній державі. Цей акт став ключовою подією для українського державотворення. Навіть з декларативного погляду, Акт Злуки вважається важливим кроком на шляху до проголошення незалежності України у 1991 році.

З нагоди Дня Соборності бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує всіх бажаючих переглянути віртуальну виставку під назвою «Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна».

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Анотовані книги з архівних колекцій та фонду книгозбірні доповнюються фотографіями та цікавими фактами, розкриваючи історію та становлення свята Соборності.

Нехай слово «соборність» буде для нас завжди наповненим значенням єдності, а спадщина минулого – джерелом натхнення для майбутніх поколінь.

Разом ми будуємо майбутнє, виходячи із величності нашого минулого. Бажаємо усім плідної подорожі у світ історії та глибоких роздумів про нашу об’єднану, вільну та неподільну Україну!

Пресцентр бібліотеки