Дев’ятикласники Переяславської гімназії №4 завітали до книгозбірні УГСП на день творчої ініціативи «Простір комунікації»: що побачили та чому навчилися

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Дев’ятикласники Переяславської гімназії №4 завітали до книгозбірні УГСП на день творчої ініціативи «Простір комунікації»: що побачили та чому навчилися

Учора, 12 грудня  2023 року, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбувся  День творчої ініціативи «Простір комунікацій», який відвідали учні  9-го класу Переяславської гімназії №4 разом зі своїм класним керівником Юлією Бойко та заступником по виховній роботі Тетяною Каплею. Протягом останніх років між книгозбірнею УГСП й гімназією №4 склалися дружні партнерські відносини – це вже четверта зустріч, яка відбувалась  протягом 2023 року.

За повідомленням пресцентру бібліотеки, метою ініційованого заходу було  попереднє ознайомлення майбутніх абітурієнтів з університетським простором та можливостями сучасної бібліотеки. Відповідно до запиту цільової аудиторії, цього разу програма Дня творчої ініціативи була підготовлена спільно з деканом новоствореного  факультету природничої освіти Юрієм Козубенком та заступником з профорієнтаційної роботи Людмилою Довгополою.

«У програмі Hub school «Таємниці природи» були представлені наступні локації: хімічна (411 ауд.) – завідувач кафедри природничих дисциплін і методики навчання, професор Юрій Шапран, доцент кафедри природничих дисциплін і методики навчання  Валентина Лопатинська; ботанічна (421 ауд.) – доцент кафедри природничих дисциплін і методики навчання Наталія Крецул, доцент кафедри природничих дисциплін і методики навчання Людмила Довгопола;  здоров’язберігаюча (405 ауд.) – завідувач кафедри здоров’я і безпеки життєдіяльності, професор Надія Коцур, доцент кафедри здоров’я і безпеки життєдіяльності Лідія Товкун; зоологічна (302 ауд.) – доцент кафедри природничих дисциплін і методики навчання Ірина Трускавецька й географічна (304 ауд.) – завідувач кафедри екології, географії і методики навчання, доцент Людмила Воловик, доцент кафедри екології, географії і методики навчання Катерина Ковальська», – переповідають програму ініціатори.

Слід зазначити, що ознайомчо-пізнавальну екскурсію університетом продовжили подальші зупинки: мистецька аудиторія «Лабораторія етнодизайну ім. народної художниці Марії Буряк» (куратор – доцент кафедри образотворчого мистецтва і методик навчання Ольга Стрілець) та інформаційно-ресурсна зала «Чумацький шлях» (менталтрек «Живи. Дихай. Відчувай», доцент кафедри практичної психології Альона Іващенко). Завершальним акордом була презентація в русі під назвою «Університетська бібліотека-простір комунікації», проведена директором бібліотеки Ольгою Шкирою та завідувачкою інформаційно-бібліографічним  відділом Інною Корж.

Також родзинкою заходу стала презентація «Еко чай» підготовлена доцентом кафедри природничих дисциплін і методики навчання Ларисою Шаповал. Дегустація ферментованих та трав’яних чаїв з медовими пряниками  створила  гостинну  комунікативну атмосферу між учнями і викладачами у світлиці Григорія Сковороди  університетської книгозбірні.

 

Пресцентр бібліотеки