«Переяславщина свято береже пам’ять про Григорія Сковороду»: Наталія Юхименко поділилася думками про філософа напередодні 301-ї річниці від його дня народження

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > «Переяславщина свято береже пам’ять про Григорія Сковороду»: Наталія Юхименко поділилася думками про філософа напередодні 301-ї річниці від його дня народження

З нагоди 301-ої річниці від дня народження великого українського філософа Григорія Сковороди у рамках мультимедійного просвітницького проєкту «Науковці в бібліотеці» свою відеолекцію презентує кандидат філософських наук, доцент, заступниця з науково-дослідної та міжнародної діяльності завідувача кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І.П. Стогнія, керівниця Центру Сковородинознавства Наталія Юхименко.

У ході запису, який відбувався у світлиці Григорія Сковороди, Наталія Федорівна розповіла, що переяславський період відігравав  важливу роль у становленні Григорія Савича як педагога, поета, літературознавця, музиканта, філософа. Зважаючи на це Переяславщина свято береже пам’ять про геніального мислителя, «патрона» Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

З року в рік напередодні дня народження Сковороди, яке щорічно відзначається 3 грудня, відбувається підведення підсумків плідної роботи за звітний період, визначаються творчі та наукові здобутки в навчальному закладі. Про це та багато іншого розповідає у своєму відео Наталія Юхименко.

Бібліотека пропонує ознайомитись з інформаційним кейсом «Сковорода – 301», хронографом  університетських подій з 2019 до 2023 року,  за покликанням.

 

Прессцентр бібліотеки