«Мертві не простять, живі не забудуть…»: книгозбірня УГСП презентує віртуальну виставку та закликає долучитися до акції «Запали свічку»

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Віртуальні виставки > «Мертві не простять, живі не забудуть…»: книгозбірня УГСП презентує віртуальну виставку та закликає долучитися до акції «Запали свічку»

У цю суботу, 25 листопада, в Україні та за її межами відбудуться вшанування пам’яті жертв Голодомору – жахливого геноциду, під час якого радянський режим під керівництвом Йосипа Сталіна вчинив злочин проти українського народу, призводячи мільйони людей до голодної смерті.

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує вас відкрити для себе тематичну книжкову виставку під назвою «Мертві не простять, живі не забудуть…».

Як повідомляє пресцентр книгозбірні, літературні твори представлені у цій віртуальній виставці об’єктивно висвітлюють страшні події Голодомору та сталінського терору, покликані викликати роздуми та пам’ять про трагедію українського народу.

Також у бібліотеці УГСП важливо нагадати, що сучасні випробування, зокрема війна, яку веде росія проти України, роблять цю дату ще більш важливою. Зазначають, що акція «Запали свічку» стала вираженням єдності та пам’яті, де українці з усього світу вдома чи на інших континентах можуть разом віддати належну шану тим, хто пожертвував своїми життями за вільну та незалежну Україну.

«У цей складний період, незалежно від вашого місця перебування, символічне встановлення вогню у вікні стає не лише актом пам’яті, але й виявом солідарності та підтримки для українців, які протистоять агресії. Незалежно від вашого місця проживання – чи то вдома, в будь-якому куточку України, або навіть закордоном 25 листопада о 16:00 розмістіть вогник у вікні, як символ скорботи та підтримки українців у цей важкий період», – підкреслюють бібліотекарі.

Ваш вогник у вікні – це не лише вияв пам’яті та підтримки, але і важлива частина об’єднаної української родини, що об’єднується в обличчі труднощів. Спільно, ми сильніші, і цей вогник – наш спільний сигнал єднання та віри в майбутнє.

 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Пресцентр бібліотеки університету