Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Віртуальні виставки > День Гідності та Свободи в Україні: Перегляд історії через об’єктив книг та відео

Багато років поспіль, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи – день, який ознаменує одні із найважливіших цінностей для українського народу. Гідність та Свобода, як основоположні принципи, не лише є лейтмотивом останнього десятиліття, а й нагадують нам про події ключових революцій – Помаранчевої та Революції Гідності.

Цей день є для нас не лише символом визволення від політичного тиску, а й продовження столітньої історії боротьби за нашу державність. Однак День Гідності та Свободи – це не тільки ретроспекція минулого, а й рефлексія та огляд сучасності, в якій українці, рухаючись вперед, реалізовують себе як цивілізовану, політичну та демократичну націю.

Своєрідною підтримкою цього історичного шляху є Помаранчева революція та Революція Гідності, що вбачали в собі глибокий сенс національної самосвідомості та прагнення до власного самовизначення.

З нагоди Дня Гідності та Свободи України бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує всіх бажаючих переглянути віртуальну виставку під назвою «Вистояли на майдані – переможемо у війні…».

У експозиції представлені видання із фонду книгозбірні, які детально розкривають події на Майдані Незалежності та в ході АТО (антитерористичної операції). Це не лише літературні твори, а й свідчення тих, хто був у безпосередньому вирі цих важливих подій.

Приєднуйтесь до віртуальної подорожі через сторінки книг та відеоресурсів, щоб краще зрозуміти героїзм, витримку та силу духу наших співгромадян у боротьбі за гідність і свободу. Вшануймо разом тих, хто став справжнім символом національної самостійності.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Пресцентр бібліотеки