Бібліотека УГСП спільно з іншими підрозділами альма-матер занурила юних школярів Переяславської гімназії № 4 у атмосферу втілення дитячих мрій

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Бібліотека УГСП спільно з іншими підрозділами альма-матер занурила юних школярів Переяславської гімназії № 4 у атмосферу втілення дитячих мрій

У вівторок, 24 жовтня 2023 року, колектив бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі провів День творчої ініціативи в екочитальні «Дитяча країна мрій» для учнів 4-го класу Переяславської гімназії № 4, що завітали до альма-матер разом зі своєю вчителькою початкових класів Ганною Онопрієнко та педагогом-організатором Оксаною Глобою. Метою заходу стало ознайомлення дітей з університетським простором та можливостями сучасної бібліотеки, що є початковою ланкою роботи з профорієнтації.

Як розповідають організатори, у заході були задіяні різні підрозділи університету. Спершу завітали на кафедру психології і педагогіки дошкільної освіти факультету педагогічної освіти, психології і соціальної роботи.  Там студенти І і ІІІ курсу на чолі з кандидатом філософських наук, доцентом кафедри  Тамарою Андреєвою продемонстрували лялькову виставу «Мандрівка Україною». Це дійство настільки відгукнулось в дитячих серцях, що учні автоматично включилися в гру лялькової вистави і почали читати вірші про Україну що, направду, стало приємним сюрпризом для всіх присутніх.

Надалі завітали на кафедру природничих дисциплін і методики навчання факультету природничої освіти, де кандидат біологічних наук, доцент Олена Дзюбенко провела незабутнє заняття, під час якого не лише ознайомила із різноманітними кафедральними експонатами й провела хімічні досліди, а й показала, що відбувається в світі, недоступному людському оку. Завдячуючи мікроскопам, діти побачили цікавий всесвіт мікроорганізмів.

Наступною локацією була інформаційно-ресурсна зала бібліотеки «Чумацький шлях», що на півгодини трансформувалася в дитячий кінозал. Тут, завдячуючи керівнику соціально-гуманітарного відділу, кандидату педагогічних наук Андрію Іващенку відбувся перегляд мультфільму «Кунг-Фу Панда».

У наступній частині зустрічі локацією став спортивний зал університету, в якому студент факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Петро Жила провів дитячі руханки за мотивами українських дитячих казок, що наповнили зарядом бадьорості та кипучою енергією школярів. Потім захоплені й емоційно заряджені  учні завітали  до університетської книгозбірні в «Світлицю Сковороди», де відбулося живе спілкування між дітьми і дорослими, підведення підсумків дня втілення дитячих мрій.

Завершальним акордом екочитальні було виконання творчого завдання в університетському сквері – виготовлення квітів із різнобарвного свіжоопалого кленового листя. Майстер-клас провела директорка бібліотеки університету Ольга Шкира.

Колектив бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі щиро дякує всім учасникам заходу за активність у проведенні  започаткованого профорієнтаційного Дня творчої ініціативи.


Пресцентр бібліотеки