«Науковці в бібліотеці» повертаються: професорка Наталія Пангелова про важливість підготовки молоді до військового виховання з нагоди Дня фізичної культури і спорту

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > «Науковці в бібліотеці» повертаються: професорка Наталія Пангелова про важливість підготовки молоді до військового виховання з нагоди Дня фізичної культури і спорту

Щорічно у другу суботу вересня в Україні, починаючи із 1994 року, відзначається День фізичної культури і спорту. Це свято здорового способу життя і позитивних емоцій, що виникають при використанні корисної фізичної діяльності.

Напередодні відзначення професійного свята, у рамках мультимедійного просвітницького мультимедійного проєкту «Науковці в бібліотеці» свою гостьову лекцію презентує докторка наук з фізичного виховання та спорту, професорка, завідувачка кафедри теорії та методики виховання спорту факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, головна редакторка новоствореного науково-практичного журналу УГСП «Теорія і практика фізичної культури і спорту» категорії Б Наталія Пангелова.

У своєму виступі Наталія Євгенівна наголошує на важливості підготовки молоді до військової служби в реаліях теперішнього часу, зосереджує увагу на основних моделях фізичного виховання: оздоровчо-адаптивній, соціально-орієнтованій, особистісно зорієнтованій та спортивно-рекреативній, які різняться за цільовими орієнтирами і механізмами досягнення цілей.

Поза тим професорка презентувала наукове видання  «Теорія і практика фізичної культури і спорту», засноване в 2022 році, вже у період повномасштабного вторгнення росії в Україну. З виданням можна ознайомитись в університетській бібліотеці  в друкованій та електронній версіях.

Безумовно, спортивні заняття роблять людей дисциплінованими, додають рішучості, концентрації уваги та впевненості у своїх силах. Для молоді користь від спорту ще більша – він розвиває емоційний інтелект, навчає співпраці в команді, дарує вірних друзів.

 

Пресслужба університету