Фонди книгозбірні УГСП збагатилися новими томами раритетного видання – Енциклопедії сучасної України

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Фонди книгозбірні УГСП збагатилися новими томами раритетного видання – Енциклопедії сучасної України

Значну частину фондів університетської книгозбірні складає довідкова література – словники, довідники з різних галузей знань та енциклопедії. Це друковані видання, призначені для набуття знань різноманітного плану. Нещодавно до фондів бібліотеки від Інституту енциклопедичних досліджень НАНУ надійшли нові томи Енциклопедії сучасної України, яка є загальною енциклопедією про Україну й український народ від початку ХХ століття до сьогодення:

Енциклопедія Сучасної України. Т. 23: «Нґ» – «Ня» / Гол. редкол.: І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2021. 832 с.

Том містить 2.7 тис. статей.

Енциклопедія Сучасної України. Т. 24: «О» / Гол. редкол.: І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2022. 944 с.

Том містить 3 тис. статей.

«Енциклопедія Сучасної України» – один з пріоритетних гуманітарних проєктів Національної академії наук України, над яким працюють науковці багатьох інститутів академії у співдружності з ученими галузевих академій та вищих навчальних закладів України. Станом на 2022 рік опубліковано 24 томи загальним обсягом 67 тис. статей.

Енциклопедія сприяє формуванню цілісного образу новітньої України в подіях, інституціях, установах, родах діяльності, поняттях, персоналіях. Охоплює головні сфери життя в країні, термінологію в усіх галузях науки й мистецтва, відображає сучасні погляди на історичні події та постаті, показує зв’язок України з іншими країнами світу. Специфіка ЕСУ полягає в тому, що в ній особлива увага приділяється явищам, процесам, поняттям, які характеризують добу державної незалежності України», йдеться у описі до видання.

Запрошуємо всіх охочих до бібліотеки університету для опрацювання нових видань. Обидва томи  «Енциклопедії сучасної України» можна переглянути в читальній залі №1.

 

Пресцентр бібліотеки