Книгозбірня УГСП поповнилася виданням про документи Української революційної доби 1917-1921 рр.: це подарунок Державного архіву Київської області

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Книгозбірня УГСП поповнилася виданням про документи Української революційної доби 1917-1921 рр.: це подарунок Державного архіву Київської області

Днями фонди бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі збагатилися новим виданням «Державний архів Київської області: Документи Української революційної доби 1917-1921 рр. у Державному архіві Київської області: тематичний путівник по фондах». Книгу було презентовано 22 серпня 2023 року на приcвяченому до Дня Незалежності України тематичному заході Державного архіву Київської області.

Пропоноване видання у систематизованому вигляді репрезентує документи періоду Української революції 1917-1921 років з фондів Державного архіву Київської області. Описові статті путівника містять історичні довідки до фондів та анотації про склад і зміст документів вказаної тематики. Видання оснащене сучасним довідковим апаратом. Довідник розрахований на фахівців архівної справи, істориків, краєзнавців, усіх, хто цікавиться історичною спадщиною України, зокрема історією Українських національно-визвольних змагань.

Згаданий вище захід відбувся за участю фахівців архівів, музеїв, бібліотек, краєзнавців та істориків України. Серед інших його відвідала й директорка сковородинівської книгозбірні Ольга Шкира.

Бібліотекарі запрошують усіх охочих до бібліотеки університету для опрацювання нового видання. Переконані, що тематичний путівник сприятиме науковцям-історикам, а також аспірантам та студентам у дослідженні подій, пов’язаних з національновизвольною боротьбою українського народу у 1917-1921 роках.

 

Пресцентр бібліотеки