Бібліотекарі УГСП підготували віртуальну виставку до Дня архітектури України – вона вже доступна до перегляду

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Віртуальні виставки > Бібліотекарі УГСП підготували віртуальну виставку до Дня архітектури України – вона вже доступна до перегляду

Щорічно 1 липня в Україні відзначають День архітектури. З цієї нагоди бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі пропонує переглянути віртуальну виставку «Архітектура – єдність користі, міцності та краси».

День архітектури встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи архітекторів та містобудівників, їх творчих спілок, працівників проектних організацій і місцевих органів містобудування та архітектури…», згідно з Указом Президента України «Про День архітектури України» від 17 червня 1995 року № 456/95.

Чому це актуально? Архітектура є втіленням культурних процесів, матеріальною оболонкою функцій та ідей. Це вид мистецтва, метою якого є будівництва споруд, що відповідають духовним потребам людей. Архітектура є сукупністю характерних ознак будівель певного періоду історії людства або історії національної культури. Сьогодні архітектура посідає важливе місце між будівельним проектуванням, технічним проектуванням, дизайном і художньою діяльністю.

«Найкраще збереглися і своїм існуванням найдовше впливали на художні смаки та загальне світовідчуття нащадків храмові споруди. І своїм сьогоднішнім буттям, і завдяки впливу на естетику кожної епохи ця «скам’яніла музика» минулих століть є невід’ємною частиною сучасної української культури», – розповідають в бібліотеці УГСП.

Приємного перегляду!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.