Виховуємо у школярів любов й повагу до рідного краю: для учнів початкових класів провели пізнавальну екскурсію в бібліотеці УГСП

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Виховуємо у школярів любов й повагу до рідного краю: для учнів початкових класів провели пізнавальну екскурсію в бібліотеці УГСП

24 травня до бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітали учні 3-го і 4-го класів Переяславської гімназії №4 на пізнавально-оглядову екскурсію, метою якої було ознайомлення із бібліотечним середовищем вищого навчального закладу, виховання любові до книги та читання, поглиблення знань з історії рідного краю. Примітно, що візит школярів відбувся напередодні Дня краєзнавства, який щорічно відзначають в Україні 28 травня.

Учні завітали до УГСП разом зі своїми вчителями – Ганною Онопрієнко і Валентиною Шум.

Краєзнавчі традиції в університетській бібліотеці, закладені з перших років її існування, активно розвиваються й нині. Це зокрема формування краєзнавчого фонду, організація обслуговування користувачів з краєзнавства, краєзнавча бібліографічна діяльність, поширення краєзнавчих знань. Крім того, у бібліотечному просторі УГСП широко представлено матеріали з історії та культури Переяславщини.

Для юних відвідувачів директорка книгозбірні Ольга Шкира провела цікаву екскурсію та краєзнавчу бесіду. У бібліотечній залі Сигізмунда ІІІ учні, зокрема, ознайомилися з творчістю переяславських художників, а також вишивальниці й майстрині декоративного розпису, уродженки села Ковалин, що на Переяславщині, Марії Буряк.

У ході екскурсії школярі дізналися про діяльність українського історика й культуролога, творця переяславських музеїв Михайла Сікорського. Вони з цікавістю розглядали виставкові стенди, захоплено шукали свій знак Зодіаку в оригінально освітленій залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» та загадували бажання.

Усміхнені обличчя дітей свідчили про те, що їм дуже сподобалась екскурсія.

 

Пресцентр бібліотеки