«Війни прокляті матерями»: віртуальна виставка до Дня пам’яті та примирення, присвяченого пам’яті жертв Другої світової війни

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Віртуальні виставки > «Війни прокляті матерями»: віртуальна виставка до Дня пам’яті та примирення, присвяченого пам’яті жертв Другої світової війни

8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. В Україні цей день встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

До Дня пам’яті та примирення бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі пропонує переглянути віртуальну виставку:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.

 

Пресцентр бібліотеки