«Чорнобиль. Без права на забуття»: віртуальна виставка бібліотеки УГСП до річниці Чорнобильської трагедії

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Віртуальні виставки > «Чорнобиль. Без права на забуття»: віртуальна виставка бібліотеки УГСП до річниці Чорнобильської трагедії

Серед сторінок історії українського народу не бракує скорботних дат, спомин про які пронизує серце гострим болем. Серед них 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

Чорнобиль і досі є незагоєною раною. Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства.

До Дня Чорнобильської трагедії  бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі пропонує переглянути віртуальну виставку «Чорнобиль. Без права на забуття»:

Виставка

Нині завданням і викликом для усього світу є не допустити нового Чорнобиля. Україна має боронити свою землю від російського агресора і знову стояти на охороні всього світу від катастрофи. У перший день війни Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військовими, тоді ж були вчинені провокації зі сторони рф, взято в полон захисників ЧАЕС та вивезено частину її обладнання. Україна і світ з острахом спостерігали за тими подіями. Адже це страшно – вдруге пережити катастрофу подібного масштабу.

 

Пресцентр бібліотеки