Слово бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі до Всесвітнього дня книги та авторського права

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Слово бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі до Всесвітнього дня книги та авторського права

Щорічно, починаючи з 1996 року, 23 квітня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день книги та авторського права. Цей день було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року з метою підтримки, захисту, а також популяризації книги та інтелектуальної власності.

Відтоді й донині він є нагадуванням не лише про значущість книги як носія знань, культури та мистецтва, а й про важливість захисту авторських прав. Це стосується як книжкової продукції, так і інших видів творчості, таких як музика, фільми, програмне забезпечення тощо.

Прийняття наприкінці 2022 року Закону України № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права» є важливим кроком для набуття Україною членства в Європейському Союзі. Українська книга давно визнана як важлива складова частина світової культури та літератури. Тому що, книга – це не лише засіб отримання знань та інформації, але й один із найважливіших культурних надбань людства допомагає розвивати мислення, відкривати нові світи та переживати найрізноманітніші емоції.

«У Всесвітній день книги та авторського права запрошуємо Вас завітати до бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі та ознайомитись з фондами загальний обсяг яких складає близько 416 000 примірників. Унікальність фонду книгозбірні – це персональні колекції дарів – 35, архіви – 4, фонди Музею-архіву імені Юрія Бойка-Блохина, книги різних жанрів та напрямків, які допоможуть вам розширити кругозір та поглибити знання у ваших наукових дослідженнях», – додає завідувач відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення книгозбірні Ніна Обертій.

Отже, давайте відзначати Всесвітній день книги та авторського права, популяризувати читання та поважати права творців!

Пресцентр бібліотеки