Психолог Леонід Ніколаєв розповів про те, чим нині живе ця професія в Україні та дав практичні поради – «Науковці в бібліотеці»

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Психолог Леонід Ніколаєв розповів про те, чим нині живе ця професія в Україні та дав практичні поради – «Науковці в бібліотеці»

Щорічно, 23 квітня, відзначається – свято молоде як і сама професія психолога, свята якого ще не має світова спільнота. Роком зародження цієї галузі знань вважають дату відкриття першої психологічної лабораторії, започаткованої у 1879 році завдяки Вільгельму Вундту. Нині ж професія психолога активно затребувана в усьому світі, адже фахівці такого профілю допомагають людям розібратися у кризових ситуаціях, знайти глибинне коріння проблем і вирішити їх, демонструючи шляхи й відкриваючи невідомі до того людські ресурси організму та психіки. Психологи рятують  від самогубства, депресії, апатії; допомагають налагодити взаємовідносини та виконують ще багато суттєвих завдань.

Напередодні Всеукраїнського дня психолога, в рамках мультимедійного проєкту «Науковці в бібліотеці» що реалізує книгозбірня Університету Григорія Сковороди в Переяславі, про актуальність професії психолога в умовах сьогодення розповів кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології  факультету історичної і соціально-психологічної освіти, засновник Міжнародної школи тренінгу і супервізії «TrainingBOX», бізнес-тренер, сертифікований коуч, письменник Леонід Ніколаєв.

У відео практикуючий психолог дає глядачам практичні поради, як боротися з психологічними проблемами, що виникли майже в усього населення України на фоні повномасштабного вторгнення росії в Україну. Спікер  зауважує, що  є життєва необхідність  надихатись позитивом, по-перше, від природи, по-друге, від спілкування з друзями, з приємним оточенням, по-третє, отримувать позитивні враження, які відновлюють ментальне і фізичне здоров’я.

Поза тим, як науковий редактор та автор, Леонід Ніколаєв, презентував нову цьогорічну книгу «Тренінгові вправи для початківців і професіоналів» – методичний посібник, що містить 62 авторські вправи від 20 тренерів. Ніколаєв зазначає, що видання  буде цінним інструментом в роботі психологів, HR-спеціалістів, фахівців професій, що допомагають експертам, які щоденно підтримують велику кількість людей, що потрапили  у кризові ситуації.

Також з метою привернення уваги до питань психології та підвищення рівня свідомості про ментальне здоров’я в суспільстві кафедра психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі з 17-23 квітня підготувала програму заходів у рамках Тижня  психології   https://www.facebook.com/psy.uhsp.

Пресцентр бібліотеки