«Світ ловив мене, але не спіймав»: в УГСП презентують художній музичний фільм про Сковороду за участі режисерки та сценаристки

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > «Світ ловив мене, але не спіймав»: в УГСП презентують художній музичний фільм про Сковороду за участі режисерки та сценаристки

Наприкінці минулого року Україна відзначила ювілейний день народження геніального українського філософа, богослова, музиканта, поета, композитора Григорія Савовича Сковороди. Світ ловив його, але не спіймав Принагідно до цієї дати у 2020 році студія «Золотий Фенікс» відзняла авторський художній музичний фільм, присвячений Григорію Сковороді «Світ ловив мене, але не спіймав». Фільм витриманий у жанрі поетичної фантасмагорії, його автори намагалися продовжити традицію української кінематографічної класики.

У наступну п’ятницю, 7 квітня 2023 року, о 12:00 у інформаційно-ресурсній залі «Чумацький шлях» в рамках творчого проєкту «Університетські зустрічі» відбудеться презентація цього фільму за участі його режисерки Юлії Сак та авторки сценарію Ольги Тичина-Яновської «Світ ловив мене, але не спіймав», присвяченого геніальному філософу Григорію Сковороді.

Приєднатися за посиланням на платформі Zoom.

Присутні матимуть змогу переглянути музично-філософський фільм про видатного філософа, який глибинно передає внутрішній стан душі великого філософа, його радощі і розчарування. Сковорода зображений як різнобічно розвинута людина, яка через музичні твори передавала свої переживання і прагнення. У фільмі звучатимуть пісні Петра Приступова на слова Сковороди в авторському виконанні.

Юлія Сак – заслужена артистка естрадного мистецтва України, актриса, кінорежисер, режисер монтажу, поетеса, художниця, танцівниця. Автор та ведуча програм «Божий дар» та «Вундеркінд клуб» для талановитих дітей. Засновниця онлайн телебачення  «Зірка Фенікса ТV». Володарка Гран-Прі на багатьох театральних і літературних конкурсах, зокрема Гран-Прі «Слов’янська казка» на фестивалі в Болгарії, відзнаки «Золоте перо», «За служіння мистецтву», відзнаки третього і другого ступеня від Верховної Ради. Про актрису відзнято сім документальних фільмів.

Також відомо, що вона працює у творчому тандемі з режисером Ольгою Тичиною-Яновською на сцені Будинку Актора, Театрі «Сузір’я». У її творчому доробку десять моно-вистав. Сак показує благодійні  вистави і концерти дітям-інвалідам, воїнам, людям літнього віку. Об’їздила з виставами всю Україну і ближнє зарубіжжя.

З 2015 року Юлія Сак з командою однодумців почали знімати авторські художні фільми. На сьогодні відзнято 12 короткометражних і повнометражних художніх фільмів.

Авторку художнього фільму «Світ ловив мене, але не спіймав» Юлію Сак у 2022 році було нагороджено Міжнародною літературно-мистецькою премією Українського фонду культури імені Григорія Сковороди в номінації «авторське кіно».

Університетська бібліотека запрошує всіх охочих відвідати просвітницький захід. Проведемо цей час разом, у колі однодумців та поціновувачів мудрого слова.

 

Пресцентр бібліотеки