Сковородинівці провели навчально-методичний семінар про функціональність, правила наповнення і користування інституційним репозитарієм УГСП

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Сковородинівці провели навчально-методичний семінар про функціональність, правила наповнення і користування інституційним репозитарієм УГСП

У вівторок, 21 березня 2023 року в інформаційно-ресурсній залі «Чумацький шлях» відбувся навчально-методичний семінар «Функціональність, правила наповнення та користування інституційним репозитарієм Університету Григорія Сковороди в Переяславі». Захід організували бібліотека УГСП спільно з навчально-науковим відділом відповідно до рішення ректорату від 13 березня 2023 року.

Із вступним словом до учасників семінару звернувся керівник навчально-наукового відділу Юрій Козубенко. Практичну частину заходу провели директор бібліотеки Ольга Шкира та головний бібліотекар Людмила Хлань.

Інституційний репозитарій є основним ресурсом забезпечення відкритого доступу, де можна шукати та опрацьовувати повні тексти документів у режимі 24/7. Електронний архів університету функціонує з 2014 року. На даний час фонди колекцій за датою публікацій складають 6352 документів, з них – 563 навчальних та наукових видань, 230 збірників, 3944 наукових статей.

Варто відмітити, що архів активно використовується в інформаційному просторі віддаленими користувачами. З вересня 2022 року електронний архів УГСП включено в реєстр репозитаріїв університетів і наукових установ України Національного репозитарію академічних текстів, куди входять 142 установи.

У ході проведення семінару учасники обговорювали правила та послідовність завантаження документів в електронний архів; пошук повних текстів за різними параметрами; моніторинг статистичних даних використання документів; синхронізацію репозитарію з іншими ресурсами і сервісами тощо.

Бібліотека висловлює щиру вдячність учасникам навчання за активну участь в семінарі та присутність науковців в інституційному репозитарії УГСП.

 

Пресцентр бібліотеки