Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > Сковородинівців закликають 14 лютого долучитися до Всесвітнього дня книгодарування

14 лютого світова спільнота відзначає не лише свято всіх закоханих, а й Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). З цієї нагоди бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі закликає сковородинівців долучитися до добровільної акції.

Про Міжнародний день дарування книг. Ця цікава ініціатива започаткована у 2012 році в США власницею сайту дитячих книг Еммі Бродмур, яка запропонувала ідею добровільного обміну друкованими виданнями. Метою даного починання є збільшення зацікавленості громадян до читання «справжньої» книги і посилення інтересу до бібліотек. Адже в світі вже давно ведеться дискусія, що краще читати – електронне видання чи звичайне. У кожного з них є свої плюси й мінуси. І все більше людей сходяться на тому, що читання творів на паперових носіях краще сприймається, приносить естетичне задоволення та більш яскраві емоції.

Університетська бібліотека звертається до всіх читачів із закликом: «Подаруйте бібліотеці сучасну книгу, не будьте байдужими. Можливо, вона стане для когось джерелом натхнення, яскравих вражень та емоцій. Щиро дякуємо тим, хто уже встиг зробити добру справу».

Також 14 лютого гарною ідеєю буде організувати волонтерські кампанії зі збирання книжок чи пожертвувати сучасні твори благодійним організаціям. Робіть подарунки друзям та рідним – започаткуйте  в цей день нову чудову традицію.

Пресцентр бібліотеки університету