Тримаємо інформаційний фронт разом: книгозбірня УГСП запрошує усіх охочих долучитися до навчання про медіаграмотність під час війни

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > Тримаємо інформаційний фронт разом: книгозбірня УГСП запрошує усіх охочих долучитися до навчання про медіаграмотність під час війни

Війна загострила проблему впровадження медіаграмотності. Зараз поряд з реальною війною триває потужна інформаційна війна.

8 лютого 2023 року бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує усіх охочих долучитися до інтерактивної зустрічі для працівників бібліотек, освітян «Маяки критичного мислення: медіаграмотність під час війни». Вона розпочнеться об 11:00 у конференц-залі ім. Василя Сухомлинського.

За повідомленням організаторів учасники навчання отримають унікальні знання і навички з медіаграмотності під час війни, спільно спланують та будуть намагатися реалізувати власні і колективні стратегії (правила) інформаційної гігієни під час війни.

Навчання відбудеться у рамках проєкту «Маяки критичного мислення: підвищення рівня медіаграмотності серед молоді малих міст Полтавської і Київської областей», який впроваджує Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Для участі у проєкті обрали бібліотеки, освітні заклади, адже вони працюють з різними групами людей і можуть бути осередками медіагігієни у воєнний час.

Навчання проводитиме Ірина Цеба – тренерка проєкту, медіапсихолог, сертифікований тренер з медіаграмотності (DW Akademie (Німеччина), Академія Української Преси), що має досвід проведення тренінгів з медійної грамотності та кібербезпеки.

Проєкт реалізується за підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (проект Німецького фонду Маршалла США) та фінансування Європейського Союзу.

 

Пресцентр бібліотеки