«Крути: і сум, і біль, і вічна слава…»: книгозбірня презентує тематичну виставку до Дня пам’яті Героїв Крут

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Віртуальні виставки > «Крути: і сум, і біль, і вічна слава…»: книгозбірня презентує тематичну виставку до Дня пам’яті Героїв Крут

29 січня Україна вшановує День памяті Героїв Крут. Для українського народу цей день став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну самостійність. На державному рівні День пам’яті Героїв Крут почали відзначати з 2003 року.

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх та нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни.

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі презентує віртуальну виставку поезій, книг, цитат, листівок, фото-  та відеоматеріалів під назвою «Крути: і сум, і біль, і вічна слава…».

Виставка

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну. Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, вони живуть у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива їх слава.

 

Пресцентр бібліотеки