«Я мрію так життя прожити, щоб кров і піт віддать землі своїй»: віртуальна виставка до 110-річчя з дня народження письменника Михайла Стельмаха

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > «Я мрію так життя прожити, щоб кров і піт віддать землі своїй»: віртуальна виставка до 110-річчя з дня народження письменника Михайла Стельмаха

Сьогодні, 24 травня 2022 року, минає 110 років з дня народження Михайла Стельмаха – українського поета і прозаїка, драматурга і фольклориста, публіциста і сценариста. Митця, якому багато хто з нас завдячує казковим світом свого дитинства, яке проходило у прочитанні його автобіографічних поем-повістей «Гуси-лебеді летять» та «Щедрий вечір».

Поезії, оповідання, повісті й романи Михайла Панасовича високо підносять рідне слово в українському письменстві ХХ століття. Він відтворив глибинні площини народного життя, визначальні ознаки української ментальності, змалював типові народні характери.

З нагоди 110-річчя видатного автора бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі не могла не підготувати віртуальної виставки, яку нині пропонує вашій увазі.

У виставці знайомимо читача з творами Михайла Стельмаха та літературно-критичними матеріалами про його творчість із фонду бібліотеки та архівних колекцій. Також додатково розповідаємо про цікаві факти із життя письменника, увічнення його пам’яті в Україні та пропонуємо добірку пізнавальних відеоресусів на YouTube.

Життя Михайла Стельмаха пройшло у творчій і натхненній праці. Великий українець і гуманіст, громадянин і митець, майстер художнього слова, він усього себе присвятив своєму народові, відкривши світові його духовне багатство, мужність, працелюбство, його лагідну і поетичну душу.

Пресцентр бібліотеки