Україна – не incognita: нові книги у бібліотеці УГСП про туризм як складову патріотизму та дипломатії.

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Україна – не incognita: нові книги у бібліотеці УГСП про туризм як складову патріотизму та дипломатії.

Сьогодні про Україну, без перебільшень, знає увесь світ – він бачить війну та спричинені нею втрати.  Поза тим, світ бачить і мужність, героїзм, відвагу та людяність нашого народу. Це момент, коли ми можемо вкотре донести світу інформацію про свою історію, мову, культуру, щирих, вільних людей, надзвичайно красиву природу і туристичні маршрути. Наші міста-Герої, села-Герої відбудуються, відновляться і стануть Меккою Незламності і Свободи.

Погодьтесь, що  подорожі по своїй країні – це один з найкращих способів повернутись до життя. А знання про організацію туристичних подорожей та екскурсійної діяльності, про управління туристичною галуззю та розвиток регіонального туризму, про рекреаційні території та гастрономічний туризм допоможуть здобути нашим студентам нові навчальні посібники та монографії. Розповідаємо про тематичні новинки, які ви вже можете на полицях книгозбірні Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Галасюк С. С. Організація туристичних подорожей та екскурсійної діяльності : навч. посібник / С. С. Галасюк, С. Г. Нездоймінов. – 2-ге вид., допов. і доопрац. – Херсон : Олді-плюс, 2019. – 248 с. 

Навчальний посібник «Організація туристичних подорожей та екскурсійної діяльності», розроблений відповідно до робочих програм дисциплін «Організація туристичних подорожей» і «Організація екскурсійної діяльності», містить: навчально-тематичні плани дисциплін, вказівки до вивчення конкретних тем із запитаннями для самоконтролю, тести та вимоги щодо виконання обов’язкових і вибіркових індивідуальних завдань, порядок проведення підсумкового модульного контролю (ПМК), критерії оцінювання знань студентів, список рекомендованих джерел інформації та термінологічний словник. У процесі підготовки до друку цього видання уточнено деякі формулювання, розширено, конкретизовано висвітлення окремих тем та індивідуальних завдань.

Грановська В. Г. Індустрія туризму як вектор конкурентоспроможного регіонального розвитку : монографія / В. Г. Грановська, Я. В. Кацемір, Г. О. Фесенко. – Херсон : Олді-плюс, 2020. – 154 с.

У монографії подано теоретичні та методичні основи стратегічного управління туристичною галуззю. Обґрунтовано сутність і структуру поняття «туристичний продукт», запропоновано авторське визначення сфери туризму як складної, відкритої, частково саморегульованої системи, що формується під впливом вподобань споживачів туристичного продукту. Вивчено та проаналізовано шляхи розвитку галузі туризму на регіональному рівні на прикладі Херсонської області. Оцінено сучасний стан туристичної індустрії Херсонської області. Досліджено сутність та обґрунтовано етапи розробки програми регіонального розвитку туризму. Доведено необхідність залучення зарубіжного досвіду в управління галуззю туризму.

Мальська М. П. Гастрономічний туризм : навч. посібник. – М. П. Мальська, М. І. Філь, І. Г. Пандяк.  – Київ : Каравела, 2021. – 304 с.

У навчальному посібнику систематизовано виклад методологічних та організаційних напрямів розвитку та вивчення гастрономічного туризму в Україні та світі. Проаналізовано зміст поняття «гастрономічний туризм», охарактеризовано систему класифікації, виокремлено типи цього туризму. Послідовно розкрито питання міжнародних та внутрішніх, в Україні, гастро-турів, охарактеризовано маршрути, дегустацію та інші об’єкти інтересу учасників подорожей з гастрономічною метою. Узагальнено потенціал та чинники розвитку національної кухні в Україні, регіональної в країнах Європи та Азії.

Ярьоменко С. Г. Туристичні ресурси України : навч. посібник / С. Г. Ярьоменко. – Херсон : Олді-плюс, 2021. – 472 с.

Розглядається питання класифікації туристичних ресурсів, їх властивості, характер використання та місце у туристичній діяльності. У посібнику виділено ключові розділи: характеристика та географія природних ресурсів, їх застосування у туризмі, можливості оцінки природно-рекреаційного середовища для потреб туризму; культурно-історичні ресурси – класифікація, види ресурсів, географія їх поширення. Окремим розділом охарактеризовано індустрію туризму, суб`єкти туристичної діяльності, а також планування та управління рекреаційними територіями.

Поза тим, пропонуємо вам скористатися онлайн платформою ТОВ «Центр учбової літератури». Повідомляємо, що на ресурсі, після авторизації, доступні такі підручники:

Англо-український словник термінів сфери туризму. Навчальний поcібник
Готельний бізнес: теорія та практика. Навчальний посібник.
Готельний бізнес: теорія та практика. Підручник.
Економіка туризму. Підручник
Замковий туризм в Україні. Навчальний посібник. (м’яка)
Курортна справа. Навчальний посібник рекомендовано МОН України
Медичний туризм: теорія та практика. Мальська М. П., Бордун О. Ю.
Основи маркетингу у туризмі
Основи організації туристичного бізнесу. Кредитно-модульний курс. Навчальний посібник рекомендовано МОН України.
Організація та планування діяльності туристичних підприємств. Навчальний посібник.
Правове регулювання туристичної діяльності. Навчальний поcібник
Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів. (теорія та практика)
Світовий досвід розвитку туризму
Сільський туризм: основи підприємництва та гостинності. Навчальний поcібник
Туризм у містах: підручник. Мальська М.П.
Туристичне країнознавство. Європа. Навчальний посібник.(тв)
Туристичне країнознавство. Європа. 2-ге видання.
Туристичний бізнес. Підручник.
Рекреаційні ресурси та курортологія. Навчальний посібник рекомендовано МОН України. (тверда)

Нагадаємо, що днями ми розповідали вам про програми внутрішньої академічної мобільності та дистанційні сервіси бібліотеки, якими нині можуть користуватися сковородинівці.

Пресцентр бібліотеки