Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Віртуальні виставки > Бібліотека УГСП презентує віртуальну виставку до Дня Соборності України

Щороку 22 січня українці відзначають День Соборності. Цього дня у 1919 році, з проголошенням Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік, відбулося символічне об’єднання українських земель в одній державі. Цей день став основоположною подією для українського державотворення, а Акт Злуки, попри свою декларативність, увійшов до нашої історії як надважливий крок на шляху до проголошення незалежності України у 1991 році.

В українській мові «соборність» означає всеєдність, цілісність, неподільність. Живий ланцюг єдності, що з часом став символом свята Соборності, – це прояв не тільки територіальної цілісності, а й громадянської консолідації та міжнаціональної злагоди, як одного з найсуттєвіших надбань новітньої України.

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі презентує віртуальну виставку під назвою «Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами». Підбірку анотованих книг з архівних колекцій та з фонду книгозбірні доповнюють  світлини та цікаві факти про історію виникнення та становлення свята Соборності. Запрошуємо до перегляду!

Пресцентр бібліотеки