Бібліографічний покажчик і збірник наукових праць: в Музеї-архіві імені Юрія Бойка-Блохина з’явилися нові книги

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Бібліографічний покажчик і збірник наукових праць: в Музеї-архіві імені Юрія Бойка-Блохина з’явилися нові книги

У музеї-архіві імені Юрія Бойка-Блохина з’явилися нові книги: «Бібліографічний покажчик Дарини Блохин» та Збірник наукових праць «Політична діяльність професора доктора Юрія Бойка-Блохина & Українці – жертви німецьких концентраційних таборів, остарбайтери, діти війни» за матеріалами ХІІ Міжнародної конференції, присвяченої 110-й річниці від дня народження академіка, професора, доктора Юрія Бойка-Блохина.

Книга «Бібліографічний покажчик Дарини Блохин науково-педагогічної діяльності за період 1964-2019 рр.» підсумовує науково-педагогічну працю професора Дарини Блохин у різних аспектах її діяльності. Там містяться дані про творчий та науковий доробок Дарини Дмитрівни починаючи від її педагогічної праці як викладача, кандидата педагогічних наук і закінчуючи різними спеціальностями та титулами, здобутками авторки в Західній Європі.

Книга складається з двох розділів, післямови та фотомиттєвостей із життя та діяльності професорки. Вона буде цікавою для студентів бо їм варто наслідувати активну наукову і громадську та доброчинну діяльність Дарини Блохин на користь України.

Ще одна надзвичайно цінна книга – «Політична діяльність професора доктора Юрія Бойка-Блохина & Українці – жертви німецьких концентраційних таборів, остарбайтери, діти війни». У Збірнику висвітлюється політична діяльність Юрія Бойка-Блохина у різні періоди його життя: в довоєнній Україні, післявоєнний період в Європі та в часи Незалежності України. Матеріали можуть зацікавити українських політиків, вчених, студентів та аспірантів, а для західноєвропейських науковців принесуть нові знання про Україну, її історію, науку, культуру та діячів.

Також у збірнику розміщено доповіді, які є результатом співпраці вчених України з членами НУНО з теми наукового проєкту в рамках договору про співпрацю у дослідженні актуальних питань. Ці статті доповнюють матеріали монографії Дарини Блохин: «Українці – жертви німецьких концентраційних таборів». – Том. 1. – Мюнхен-Тернопіль : Вид-во «Астон», 2015 р.

Запрошуємо завітати до музею-архіву імені Юрія Бойка-Блохина та ознайомитися з книгами.

Ольга Науменко