Виставка акварельного живопису: в університетській бібліотеці відкрилася експозиція творчих робіт Володимира Заболотного

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Виставка акварельного живопису: в університетській бібліотеці відкрилася експозиція творчих робіт Володимира Заболотного

У сковородинівській бібліотеці стало доброю традицією знайомити своїх читачів та відвідувачів з виставками художників, майстрів фото- та декоративно-ужиткового мистецтва. Сьогодні ми з упевненістю можемо сказати, що нашим читачам подобається те, як бібліотека допомагає їм розширити естетичний кругозір, ознайомлюючи їх з творчістю не лише професійних художників і художників-аматорів, а й відомих особистостей. Людей, у житті яких образотворче мистецтво хоча й не було основним заняттям, проте – захопленням, важливою складовою життя, засобом висловлення свого ставлення до оточуючого світу. Так, у залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» наразі демонструється виставка акварелей Володимира Заболотного – нашого краянина, відомого архітектора, засновника і президента Академії архітектури України, автора проекту будинку Верховної Ради України.

Виставка організована з нагоди X Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання», який відбувся 20 жовтня 2021 року в університеті на пошану пам’яті подвижника музейної справи, Героя України Михайла Сікорського.

Невелика, але цікава експозиція фотокопій картин сформована зі збірки Меморіального музею академіка В. Г. Заболотного НІЕЗ «Переяслав». На картинах відображена природа та краєвиди Переяслава – вулиці міста, мальовничі береги Дніпра та Трубежа, рідне обійстя, а також куполи храмів Переяслава, Києва, Чернігова, що потопають у зелені верховіть. Як бачимо, Переяслав надихав Володимира Гнатовича на творчість. Акварелі насичені кольоровою гамою, сповнені простором, передають позитивний настрій, гармонію автора з природою.

Усіх охочих поринути у світ картин Володимира Заболотного запрошуємо до бібліотеки у читальну залу «Чумацький шлях».

Пресцентр бібліотеки