«Голодомор та голоди ХХ ст. в Україні: Україна пам’ятає – Світ визнає!»: 18 жовтня в університеті відбудеться міжнародна конференція

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > «Голодомор та голоди ХХ ст. в Україні: Україна пам’ятає – Світ визнає!»: 18 жовтня в університеті відбудеться міжнародна конференція

Німецько-українське наукове Об’єднання імені Юрія Бойка-Блохина (Мюнхен), Міністерство освіти і науки України, Науковий центр імені Юрія Бойка Блохина при Університеті Григорія Сковороди в Переяславі й Білоцерківський національний аграрний університет в особі Міжнародного навчально-наукового інвестиційного центру, кафедри мовної підготовки та музею університету запрошують усіх охочих до участі в міжнародній конференції за матеріалами проєкту «Голодомор та голоди ХХ ст. в Україні: Україна пам’ятає – Світ визнає!». Вона відбудеться 18 жовтня 2021 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі в очному та он-лайн форматі.

Шановні Українці і всі, кому доля нашого народу небайдужа!

«Збирайте факти та спомини свідків про сумну та жахливу історію України в роки Голодомору 1932-33 рр. та штучних Голодів 1921-22 рр., 1928-29 рр. та 1946-47 рр.

Правда повинна бути почута народами всього світу – як хотіли наші «старші брати» знищити  чудову націю, заподіяли  справжнє ґето для народу, не шкодуючи навіть дітей. І зараз наші завойовники піднімають руку на знищення східних областей України, користуючись новими методами пропаганди, підбурюють людей проти України, поширюють наклепи, хочуть приховати ці страшні сторінки нашої історії фальшивою пропагандою з метою порушити мир між народом, знищити все, що народ придбав, довести знову країну до  остаточного зубожіння. 

Деякі країни і до цих пір під дією брехні і пропаганди не визнають Голодомору, не говорячи уже про те, що це був Ґеноцид проти українського народу. Тому наше завдання робити все, щоб винести правду на суд всього світу,  і винуватців слід покарати, щоб не допустити наступного геноциду в світі.

Не закривайте очей на правду! Народи будьте солідарними! «Борітеся, поборете! Вам Бог помагає!», – закликає Президент Німецько-українського наукового об’єднання імені Юрія Бойка Блохина (Мюнхен, ФРН) Дарина Блохин та просить збирати факти про Голодомор і надсилати на електронну адресу «Німецько-українського наукового Об’єднання імені Юрія Бойка Блохина»: darjana.blochyn@gmail.com.

Поза тим, просимо подати Ваші пропозиції до Програми конференції та видання книги про Голодомор «Діяльність НУНО у дослідження Голодоморів і Голодів ХХ століття в Україні» і взяти участь у її підготовці.

Серед керівників проєкту: Проф. д-р. Д. Блохин, маґ. історії Т. Федорів, доцент Ольга Будугай, асистент Андрій Будугай, асистентка наукового центру імені Юрія Бойка Блохина Ольга Науменко.

Напрямки роботи Міжнародної конференції:

  • Соціально-економічні, суспільно-політичні, демографічні, морально-психологічні наслідки Голодомору-геноциду в Україні;
  • Звіти газет та журналів про Голодомор в Україні;
  • Тема Голодомору українського народу 1932-1933 рр. в окупаційній практиці адміністрації Райхскомісаріату «Україна» в роки Другої Світової війни.
  • Дані про Голодомори в областях України;
  • Голодомор в Україні в документах;
  • Увічнення пам’яті Жертв Голодомору та Голодів в Незалежній Україні;
  • Сучасний стан вивчення Голодомору в історії України в закладах освіти;
  • Аналіз виданої літератури та матеріалів про Голодомор і Голоди в Україні та за кордоном;
  • Спогади людей та їх родичів, які пережили Голодомор в Україні;
  • Співпраця з Інститутом історії АН України у Києві про Голодомор;
  • Презентація книг, журналів, газетних матеріалів, фотоальбомів, наукових проектів про Голодомор як доказ геноциду українського народу;

Робочі мови конференції: українська, англійська, німецька.

Проїзд, проживання в Переяславі – за рахунок учасників конференції.

Приєднатися до конференції на платформі Microsoft Teams можна за посиланням: https://cutt.ly/XE4uCvQ .

Задля участі в науковому зібранні та складання програми конференції просимо надіслати електронну заявку не пізніше ніж 1 жовтня 2021 року.

Просимо надсилати Ваші матеріали доповідей, статті на адресу організаторів конференції: volochaiolya@ukr.net  до 10 жовтня 2021 року.

Статті, доповіді будуть опубліковані у ХІV-му науковому збірнику «Німецько-українського наукового Об’єднання імені Юрія Бойка-Блохина». Збірник платний.

Із вимогами до оформлення статті у Збірнику, зразком заявки на конференцію, зразком статті та іншою більш детальною інформацією Ви можете ознайомитися в інформаційному листі.

 

Оргкомітет конференції