Українське фентезі про дівчинку Аеніль відтепер є у книгозбірні університету – радимо прочитати

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Українське фентезі про дівчинку Аеніль відтепер є у книгозбірні університету – радимо прочитати

До Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітала викладачка української мови і літератури Київського військового ліцею імені Івана Богуна Оксана Фесенко. Оксана Дмитрівна – постійна учасниця Сковородинівських читань у Переяславі, вона – знаний педагог, учитель-методист, кавалер ордену Княгині Ольги. Вихователька майбутніх воїнів України подарувала книжку сучасного молодого автора Дмитра Кузьменка «Аеніль» з порадою студентам прочитати її.

Цікава як книжка, так і особистість автора. Дмитро Кузьменко закінчив аспірантуру Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка, захистив дисертацію з теорії літератури. Він дуже творча людина – перекладач, письменник і художник. Його роман написаний у жанрі фентезі, героїня твору дівчинка Аеніль стикається з небезпечними істотами, смертельними чарами і плетивом змов та інтриг.

Анотація. Аеніль дель Уберті – 12-річна донька послів королівства Ерлі, яка навчається в Академії чарів на відділенні алхімії. Замок Академії, що має давню історію, сповнений багатьох таємниць і прихованих небезпек, які не завжди можуть подолати навіть викладачі – найталановитіші чарівники, чародії, алхіміки, цілителі та книжники. У школі свої традиції, звичаї і правила, не всі з яких відомі стороннім. Тиха, сором’язлива і невміла у чарах Аеніль стикається з небезпечними істотами, забороненими чарівницькими експериментами, таємними спілками учнів і викладачів, смертельними чарами, плетивом змов і підступів, расовою та становою нерівністю. Чи зможе вона усупереч усьому гарно вчитися, знайти друзів, пережити кпини однокласників, вберегти свою сестричку Іно?

Книга буде цікавим зразком сучасної української постмодерністської літератури для студентів-філологів і приємним подарунком для усіх читачів.

доктор педагогічних наук, кандидат філологічних наук,
професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання
Ганна Токмань