Про хижацькі видання, оформлення статей, типи пошуку в WoS та інструмент InCites: графік вебінарів від «Clarivate Analytics українською» у жовтні

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вебінари > Про хижацькі видання, оформлення статей, типи пошуку в WoS та інструмент InCites: графік вебінарів від «Clarivate Analytics українською» у жовтні

Екватор осені – чудова можливість для наукового зростання та розвитку. Запрошуємо вас до реєстрації на вересневі вебінари від Clarivate українською. Традиційно протягом однієї години вони відбуваються безкоштовно у двох повторах – о 10:15 та о 16:15 на платформі Webex, а слухачі, які були присутні більше 90 % основного часу вебінару, протягом трьох робочих днів неодмінно отримують сертифікат учасника

11 жовтня 2021

Тема: Хижацькі видання: розпізнати та уникнути

Тези: Публікація в хижацьких виданнях це втрата результатів, часу, грошей і найголовніше репутації. Протягом вебінару розглянемо основні типи хижацьких видань, на що варто звернути увагу при доборі видання, як перевірити індексацію видання у, наприклад, Web of Science Core Collection. Відповіді на запитання, поставлені під час реєстрації наприкінці вебінару.

Реєстрація:

10:15–11:15   https://bit.ly/3zpFYnl

16:15–17:15   https://bit.ly/3lGpa6F

12 жовтня 2021

Тема: Підбір видання та оформлення матеріалів для публікації

Тези: Технічні та наукові критерії якості наукового видання. ISSN, doi, impact factor, які можуть бути варіації останнього. Як порівняти видання та обрати краще для публікації ваших досліджень. Публікаційний процес. Оформлення публікації, референс-менеджер EndNote, бізнес-моделі видання та як друкуватися безкоштовно, види рецензування, розповсюдження публікації, чи можна розмістити повний текст на своєму сайті. Як перевірити чи індексується видання у Web of Science. Відповіді на запитання, поставлені під час реєстрації наприкінці вебінару.

Реєстрація:

10:15–11:15   https://bit.ly/3lA8fm4

16:15–17:15   https://bit.ly/3ExNtw9

13 жовтня 2021

Тема: Типи пошуку в Web of Science Core Collection

Тези: На платформі Web of Science представлено чотири типи пошуку: документів, розширений, в пристатейній бібліографії та за автором. Протягом онлайн демонстрації розглянемо алгоритми пошуку, синтаксис пошукових запитів, найчастіші помилки користувачів. Уточнення, аналіз та збереження отриманих даних. Відповіді на запитання, поставлені під час реєстрації наприкінці вебінару.

Реєстрація:

10:15–11:15   https://bit.ly/3hOGJAy

16:15–17:15   https://bit.ly/3EC0HrZ

14 жовтня 2021

Тема: Можливості аналітичного інструменту InCites

Тези: Оглядовий вебінар з можливостей аналітичного інструменту InCites для наукових установ України. Які дані використовуються, які показники розраховуються, що таке CNCI, на що звертати увагу при аналізі здобутків установи, як порівняти ВНЗ за здобутками у певній галузі. Яка установа більш ефективна в певній галузі, чому? Як проаналізувати сукупність документів за певною темою. Преінстальовані автоматичні звіти і результати з урахуванням запитів користувача. Відповіді на запитання, поставлені під час реєстрації наприкінці вебінару.

Реєстрація:

10:15–11:15   https://bit.ly/3nOrVp4

16:15–17:15   https://bit.ly/3hYu3FX

І навіть це ще не все. Нагадуємо, що протягом року організатори чекають вас на щомісячній серії «Clarivate науковцям або місце зустрічі змінити неможна»кожного другого четверга місяця о 16:15  гарантовано відбувається вебінар українською, який теж передбачає отримання сертифікату. Реєстрацію на всі вебінари, графік яких додаємо нижче, вже відкрито, а теми буде оголошено за місяць.

11 листопада 2021: https://bit.ly/35u3DGW

Тема: Відкрита наука України крізь призму Web of Science

Тези: Темою цьогорічного тижня відкритого доступу, що пройшов 25-31 жовтня 2021 була “It Matters How We Open Knowledge: Building Structural Equity”. На вебінарі розберемо що таке відкритий доступ, відкрита наука, які види є, які складнощі можуть виникати у вчених і організацій в зв’язку з імплементацією плану S, як змінилася вартість публікацій. На прикладі робіт українських науковців і сусідніх країн за даними бази Web of Science Core Collection і аналітичної система InCites оцінемо як впливає відкритість публікацій на подальшу цитованість робіт і чи дійсно ми маємо рівні можливості завдяки відкритому доступу. Де знайти видання відкритого доступу і ті де публікація безкоштовна. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

9 грудня 2021: https://bit.ly/38v8WrB

Тези: Новий інтерфейс Web of Science Core Collection, з’явився наприкінці 2020 року і співіснував з класичним.

Навесні новий інтерфейс став основною версією, що відкривається за замовчуванням, поступово всі функції, наявні у класичному інтерфейсі стали доступні у новому і запрацювали додаткові. На вебінарі розглянемо всі оновлення, що відбулися протягом 2021 року. Застосуємо старі та нові можливості для пошуку, збереження аналізу наукової інформації. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрацію на вебінари вже відкрито – переходьте за посиланням, натискайте Register, заповнюйте анкету та не забувайте поділитися цією інформацією з колегами. Зважайте, що Webex не підтримує операційну систему XP.

Традиційний блок корисних посилань від Clarivate для тих, хто дочитав цей матеріал до завершення:

Записи вебінарів українською на YouTube-каналі. Сайт компанії

Iнформація українською

Розклад вебінарів російською

Розклад вебінарів мовами Євросоюзу

Інші корисні посилання:

      http://webofscience.com/

      http://my.endnote.com

      https://publons.com/

      https://kopernio.com/

Інформацію розміщено на правах партнерства