Віднині у бібліотеці є музична збірка українських народних пісень – співаник «Дунаю мій»

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Віднині у бібліотеці є музична збірка українських народних пісень – співаник «Дунаю мій»

«Що я сьогодні можу зробити для України?» – саме ці слова сміливо можна назвати життєвим кредо творчих особистостей, які 15 вересня 2021 року завітали до стін Університету Григорія Сковороди у Переяславі. Мова йде про заслуженого діяча мистецтв України, професор академічного вокалу НАККіМ, співак у волонтерському русі Миколу Сікору та його чарівна соратниця, натхненницю, дружину, педагог-методист вищої категорії, коцертмейстр Олену Слюсаренко. Учора вони провели творчу зустріч зі студентами та викладачами нашого Університету.

Микола Юрійович та Олена Василівна. є організаторами і упорядниками друкованих нотних видань українських народних пісень Подунав’я в обробці сучасних українських композиторів, пропагандистами національної культури. Під час зустрічі зі студентами спеціальності «Середня освіта (Музичне мистецтво)» факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету гості презентували свої наукові праці та співали пісень, викликавши жваве зацікавлення та залученість до розмови усіх її учасників.

Уже під час зустрічі з керівництвом університету в особі виконуючого обов’язки ректора університету Віталія Коцура, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника та проректора з наукової та інноваційної діяльності Василя Дудара була подарована музична збірка українських народних пісень – співаник «Дунаю мій». Збірка побачила світ у жовтні 2019 року за фінансової підтримки Міністерства культури України. До її створення долучилися такі видатні українські митці, як Дмитро Павличко, Іван-Ярослав Гамкало, Олег Шупляк, члени Національної спілки композиторів України. Збірка вже отримала перші схвальні відгуки від педагогічних колективів музичних закладів. Робота над виданням тривала понад три роки, воно містить ілюстрації відомого художника Олега Шупляка.

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі запрошує всіх на побачення з цією чудовою книгою – її вже можна знайти у книгофондах університету.

Пресцентр бібліотеки