Від парку традиційного до парку інноваційного: колектив книгозбірні відвідав бібліотеки столичних ЗВО та інноваційний парк UNIT.City

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Від парку традиційного до парку інноваційного: колектив книгозбірні відвідав бібліотеки столичних ЗВО та інноваційний парк UNIT.City

Ні для кого з тих, хто знає та слідкує за новинами бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі, не є секретом, що її колектив є надзвичайно мандрівним та мобільним. Відтак, час до часу, він подорожує українськими містами, закладами освіти, науковими та бібліотечними установами з метою вивчення їх культурно-історичної спадщини та досвіду книгозбірень, де сковородинівські берегині книги набувають беззаперечного досвіду, який успішно реалізується в їхній безпосередній роботі у стінах альма-матер. Нинішнє літо продовжило цю славну традицію, адже перший день липня збагатив колектив бібліотеки черговою та, як і завжди, унікальною поїздкою до міста Києва. 

Першою зупинкою маршруту стала Національна наукова сільськогосподарська бібліотека Національної аграрної академії наук України: екскурсія читальними залами, огляд найцінніших їхніх надбань, а саме стародруків та сучасного книжкового сканера для оцифровування цих видань.

Наступним пунктом призначення була Наукова бібліотека Національного університету біоресурсів і природокористування, де відбулося засідання запланованого круглого столу «Бібліотеки ЗВО: нові підходи та стратегії». У ході зібрання було офіційно укладено двосторонню Угоду про співпрацю, що передбачає взаємне використання електронних ресурсів навчальної та наукової інформації, проведення спільних конференцій, семінарів, зустрічей-нарад, культурних та екологічних проєктів, впровадження міжбібліотечного обміну літературою тощо. Господарі поділились досвідом роботи, ознайомили з роботою всіх відділів книгозбірні, організували екскурсії до університетського ботанічного саду та навчально-наукової лабораторії конярства, що є навчальними підрозділами Національного університету біоресурсів і природокористування.

Надихнувшись чудовою природою і скульптурними спорудами Ботанічного саду, а іще більше від взаємодії з прекрасно доглянутими кіньми та маленькими поні, колектив переяславських бібліотекарок переїхав від парку традиційного до Інноваційного парку UNIT.City, розташованого на території колишнього мотоциклетного заводу.

UNIT.City заснований Василем Хмельницьким у 2017 році. Проєкт фінансується приватними компаніями та Європейським інвестиційним банком. Площа території інноваційного парку становить 25 гектарів. Тут розташовані різні бізнес-кампуси, центри, конференц-зали, виробничі потужності для 3D-друку, тощо. Втілене у життя на даний момент складає приблизно 10% від запланованого. На території інноваційного парку будують житлові будинки для постійних мешканців UNIT.City. Серед інфраструктурних об’єктів планується зведення медичного центру, школи, двох дитсадків і двох дитячих клубів, фітнес-центру з басейном, прокату вело-електротранспорту, паркінгу тощо. На стоянці вже зараз у вільному доступі стоять кілька автомобілів «Tesla», які резиденти парку можуть 2 години використовувати безкоштовно, а далі за певним тарифом.

Будівництво планують завершити до 2027 року. Результатом діяльності команди інноваційного парку має стати сприятлива екосистема для розвитку підприємництва та досліджень, що допомагатиме у створенні сучасних компаній, успішних на світовому ринку.

Їхали додому в Переяслав натхненнні, наповнені, піднесені. Ми горді результатом ще одного чудового, корисного дня в історії нашого колективу та вдячні адміністрації університету за сприяння у організації цієї мандрівки.

Пресцентр бібліотеки