Clarivate у липні: реєстрацію на традиційні вебінари уже відкрито

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вебінари > Clarivate у липні: реєстрацію на традиційні вебінари уже відкрито

Уже за доброю традицією, щомісяця ми сповіщаємо вам про безкоштовні вебінари українською від Clarivate. Липень не стане виключенням і теж буде багатим на такі зібрання. Перше з них, на прохання слухачів, буде стосуватися можливостей авторських ідентифікаторів, а друге – нового випуску Journal Citation Reports. Кожен вебінар традиційно триватиме одну годину та відбуватиметься у двох повторах – о 10:15 та 16:15. Програми вебінарів вже тут як тут.

6 липня

Тема: «Авторські ідентифікатори: Publons|ResearcherID, ORCID та інші»

Тези: Складнощі при пошуку робіт певного автора. Показники що застосовуються для оцінки наукового доробку автора, зокрема у Web of Science Core Collection (кількість статей, цитувань, h-index (індекс Гірша), beamplot. Підготовка звітів про публікаційну діяльність для науковця, відділу, установи. Порівняння функції і можливості авторських ідентифікаторів. Створення наповнення, застосування Publons|ResearcherID, ORCID, ResearchGate, Google Scholar. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:

10:15-11:15 – https://bit.ly/2TbDWrK

16:15-17:15 – https://bit.ly/3qzsumi

8 липня

Тема: «Оновлений Journal Citation Reports»

Тези: 30 червня 2021 анонсовано вихід нового Journal Citation Reports: аналітичного інструменту на основі даних Web of Science Core Collection, в якому можна детально проаналізувати видання, для яких розраховується імпакт фактор Journal Impact Factor (JIF). На вебінарі розглянемо новий інтерфейс програми, основні показники, які можна визначити для видання, чому не розраховуєтьcя імпакт фактор для суто гуманітарних видань, що показує нова метрика Journal Citation Indicator (JCI), яку інформацію можемо отримати, як її зберегти. Як застосувати інструмент для підбору та оцінки видання для публікації власних результатів та для формування стратегії розвитку видання. І, звісно, про вартість публікації та де друкуватися безкоштовно. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:

10:15-11:15 – https://bit.ly/3x1rwl5

16:15-17:15 – https://bit.ly/35qVseq

Поза тим, протягом року проходитиме щомісячна серія «Clarivate науковцям або місце зустрічі змінити не можна»: кожного другого четверга місяця о 16:15 гарантовано буде вебінар українською з можливістю отримати сертифікати. Реєстрацію на всі вебінари відкрито, а теми будуть оголошуватися за місяць до проведення. Нижче даємо вам лінки на реєстрацію:

12 серпня: https://bit.ly/3i71ZQU

9 вересня: https://bit.ly/2Xt9F6w

14 жовтня: https://bit.ly/3hYu3FX

11 листопада: https://bit.ly/35u3DGW

9 грудня: https://bit.ly/38v8WrB

Записи вебінарів українською на YouTube-каналі.

Сайт компанії.

Iнформація українською.

Розклад вебінарів російською.

Розклад вебінарів мовами Євросоюзу.

Корисні посилання:

http://webofscience.com/ 

https://access.clarivate.com/login?app=endnote 

https://publons.com/ 

https://kopernio.com/ 

Зверніть увагу, що вебінари проходитимуть на платформі «Webex», а технічні обмеження є стандартними: операційна система має бути вище ХР та встановлені останні версії браузерів.

Реєстрацію на вебінари уже відкрито – після переходу за обраним посиланням Вам слід буде заповнити форму, що знаходиться під словом Register.

Зазначимо, що протягом тижня по закінченню серії, тим, хто прослухав не менше 90% часу обраного вебінару, на вказану при реєстрацію електронну пошту буде надіслано сертифікат учасника. Відтак, не прогавте можливість!

Інформацію надано бібліотекою університету