Вебінари від Clarivate з можливістю отримати сертифікат учасника чекають на всіх охочих долучитися до них у червні

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вебінари > Вебінари від Clarivate з можливістю отримати сертифікат учасника чекають на всіх охочих долучитися до них у червні

Літо у розпалі, але це далеко не привід зупинятися у своєму науковому розвитку. З 7 по 11 червня 2021 року проходитимуть традиційні вебінари від «Clarivate», у ході яких заплановано п’ять тем, кожна з яких буде у двох звичних повторах – о 10:15 та 16:15 у Webex. Учасники матимуть можливість отримати сертифікат. Більше того, зібрання у ті ж самі дні о 13:13 додатково транслюватимуться на Youtube.

Учасники, які прослухали більше 90% основного часу вебінару, що проходить у Webex протягом трьох робочих днів отримують сертифікат учасника. Реєстрацію на вебінари, що пройдуть у Webex, уже відкрито – перейдіть за посиланням, натисніть Register і заповніть анкету. Звертаємо Вашу увагу на те, що у Webex операційна система XP не підтримується.

7 червня

Тема: «Оформлення публікації за форматом видання»

Тези: структура статті; формати пристатейної бібліографії; зразки оформлення публікації; можливості і функції референс-менеджера EndNote; покрокова інструкція для початківців; створення аккаунту, наповнення бібліотеки через імпорт записів з Web of Science, сайтів журналів, онлайн бібліотек, Google Scholar, додавання записів вручну; бібліотеки, створення та впорядкування каталогу, спільний доступ до даних, використання у науковій роботі та освітньому процесі; оформлення та переоформлення статті за форматом обраного видання за допомогою Cite While You Write™; корегування тексту, додавання/видалення посилань, версія рукопису для подання до видання та відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:

10:15-11:15 – https://bit.ly/3bWwJ5c

16:15-17:15 – https://bit.ly/34nHZ6i

13:13-14:14 – онлайн-трансляція у Youtube

8 червня

Тема: «Розширені можливості нового інтерфейсу Web of Science»

Тези: структура платформи Web of Science; особливості індексації окремих баз даних; пошук та аналіз наукової літератури у Web of Science Core Collection за допомогою базового та розширеного пошуку; використання символів скорочення та заміни, операторів пошуку, комбінування пошукових запитів; формування вибірки за заданими параметрами, визначення, партнерів для виконання проектів, журналів для публікації, фондів для фінансування ваших проектів, збереження результатів, експорт даних та відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:

10:15-11:15 – https://bit.ly/3fQFVci

16:15-17:15 – https://bit.ly/3bS4apq

13:13-14:14 – онлайн трансляція у Youtube

9 червня

Тема: «Виклики відкритого доступу»

Тези: 31 січня 2021 вступив у дію план S, що має на меті миттєвий доступ до результатів досліджень кожному. План S було анонсовано у вересні 2018 cOAlition S, міжнародним консорціумом грантодавців та установ. На вебінарі розглянемо десять принципів плану S і готовність до них наших установ, можливості та виклики відкритого доступу, журнали відкритого доступу та вартість публікації. Які зміни приніс він у оприлюднення і розповсюдження результатів досліджень? Чому установи відмовляються від передплати повних текстів великих видавців? Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:

10:15-11:15 – https://bit.ly/3fOFAqx

16:15-17:15 – https://bit.ly/3yHTHH2

13:13-14:14 – онлайн трансляція у Youtube

10 червня

Тема: «Основи наукометрії»

Тези: предмет, мета, задачі наукометрії; дані, що використовуються для аналізу, їхні джерела, вимоги до якості; основні показники переваги та недоліки: імпакт-фактор і його варіації, h-індекс, CNCI, beamplots; коректне і некоректне застосування, причини і наслідки; побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни з урахуванням наукометричних даних; об’єктивна оцінка публікаційної діяльності установи; аналітичний інструмент InCites в роботі науковця та адміністратора; профілі установи та автора: функції та можливості та відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:

10:15-11:15 – https://bit.ly/34n5RXH

16:15-17:15 – https://bit.ly/38rG7fH

11 червня

Тема: «Як опублікуватися в міжнародному виданні?»

Тези: Саме це запитання найчастіше лунає під час семінарів та вебінарів. Покроково розберемо: типи публікацій і їхню мету; алгоритм відбору та оцінку видань для публікації; на які показники варто звертати увагу, де їх переглянути; на що варто звертати увагу, як не помилитися при відборі; яку небезпеку несе публікація у хижацьких виданнях; як перевірити індексацію видання і, звісно, чи можлива безкоштовна публікація. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:

10:15-11:15 – https://bit.ly/3bY7dMP

16:15-17:15 – https://bit.ly/3bYBbR0

І це ще не все. Протягом поточного року у «Clarivate» чекають сковородинівців на щомісячній серії «Clarivate науковцям або місце зустрічі змінити не можна». Кожного другого четверга місяця о 16:15 гарантовано відбувається вебінар українською з можливістю отримати сертифікати. Раді повідомити, що реєстрацію на всі вебінари вже відкрито, а їх теми будуть оголошуватися за місяць до дати проведення. Покликання на реєстрацію та дати вже тут:

10 червня 2021 – https://bit.ly/38rG7fH

8 липня 2021 – https://bit.ly/35qVseq

12 серпня 2021 – https://bit.ly/3i71ZQU

9 вересня 2021 – https://bit.ly/2Xt9F6w

14 жовтня 2021 – https://bit.ly/3hYu3FX

11 листопада 2021 – https://bit.ly/35u3DGW

9 грудня 2021 – https://bit.ly/38v8WrB

Нагадуємо вам про існування україномовного сайту «Clavirate», де ви завжди можете знайти найактуальніший розклад вебінарів. Крім того, від початку 2021-го року розклад вебінарів українською на постійній основі можна переглянути у телеґрам-каналі «Analytics українською», або у оновленій фейсбук-спільноті «Наукова Кухня» чи на youtube-каналах українською та російською мовами. 

«На десерт» традиційний блок корисних посилань для тих, хто дочитав до завершення: 

http://webofscience.com/  

My.endnote.com https://publons.com/

 https://kopernio.com/.

Прес-центр бібліотеки