Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Бібліотекарі відзначили День вишиванки

Українська вишиванка – це той чи не єдиний елемент української самобутності, який і сьогодні є достатньо актуальним у гардеробі українців. Нині вона є одним з небагатьох національних брендів, відомих в усьому світі. У 2021 році Україна відзначила ювілейний, 15-й Всесвітній день вишиванки 20 травня. Серед інших, до відзначення цього дня долучилися і сковородинівські берегині книги.

У святковий для всього українства день бібліотекарки відвідали Музей українського рушника Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», де спільно з іншими переяславцями взяли участь в культурологічному заході «Бабусина вишиванка – родовідна пам’ять» та ознайомилися з музейною колекцією рушників.

Поза тим, колектив бібліотекарок вишу відвідав виставку «Народні жіночі сорочки Переяславщини з музейної скрині», що демонструється у хаті ткача Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ «Переяслав». Також ознайомилися з експозицією Музею українських обрядів та Музею класика єврейської літератури Шолом-Алейхема музейного комплексу міста.

Принагідно, за цікаві екскурсії музеями колектив щиро вдячний науковим співробітникам НІЕЗ «Переяслав» Наталії Заїці  та Лесі Гладун.

Традиційне українське вбрання є одним із символів українства, складовою, без якої немислима національна ідентичність українського народу. Закликаємо усіх шанувати українські вишиття та всі традиції, які  гуртують українство у єдину націю.

 Прес-центр бібліотеки