Лесі Українці – 150: в університеті відбулася година спілкування «Слово як думка, ніжність і зброя»

Бібліотека Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Лесі Українці – 150: в університеті відбулася година спілкування «Слово як думка, ніжність і зброя»

У лютому 2021 року Україна відзначила 150-річчя від дня народження видатної української письменниці, громадської та культурної діячки Лесі Українки. ЇЇ ім’я стало одним із символів України. З нагоди знаменного ювілею указом Президента України 2021-й проголошено Роком Лесі Українки. А в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі у день народження письменниці, 25 лютого 2021 року, у межах творчого проєкту бібліотеки «Університетські зустрічі» відбулася година спілкування «Слово як думка, ніжність і зброя».

Про життя і творчість Лариси Косач, яка увійшла в історію як модерна українська письменниця Леся Українка, драматургиня елітарного, широкого європейського мислення, як прогресивна українка, незламна духом, нескорена долею, розповіла докторка педагогічних наук, кандидатка філологічних наук, професорка кафедри української та зарубіжної літератури і методики навчання Ганна Токмань. Науковиця наголосила, що феномен таланту Лесі Українки полягає у тому, що вона одночасно плідно працювала в різних літературних жанрах. ЇЇ творчий геній уславив нашу літературу. Леся Українка залишається нашою сучасницею, у її творах утверджуються високі демократичні ідеї, вищість духовного над усім суєтним.

Слухацьку аудиторію представляли студенти факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, викладачі, бібліотекарі, а також кандидат історичних наук, керівник навчально-наукового відділу університету Юрій Козубенко і заступниця міського голови Переяслава Оксана Степаненко.

По закінченню заходу присутні мали змогу переглянути тематичну книжкову виставку, створену бібліотекарями університету.

Прес-центр бібліотеки